Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 12. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Műszaki eszközökre és képzések támogatására pályázhatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek

Műszaki eszközökre és képzések támogatására pályázhatnak az önkéntes tűzoltó egyesületek

A pályázat benyújtásának határideje május 10.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására kiírt pályázaton hagyományosan tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrzési tevékenységhez kapcsolódó működési és felhalmozási költségek finanszírozására, műszaki, technikai és informatikai fejlesztésre, valamint az önkéntesek képzésének támogatására lehet pályázni. Egy egyesület egy pályázatot nyújthat be, az elnyerhető összeg kategóriánként eltérő, a legtöbb pénzt a legmagasabb kategóriába tartozó egyesületek kaphatják.

Támogatás nyerhető a többi között alkalmassági vizsgálatok költségeire, szertárépítésre és -felújításra, EDR-rádiókra, védő- és technikai eszközökre éppúgy, mint tűzoltótechnika-kezelői vizsgára, vagy ifjúságneveléshez kapcsolódó kiadásokra. Az idei pályázaton is kérhető támogatás olyan rendszeresített szívó- és nyomóoldali szakfelszerelésekre, kéziszerszámokra, amelyek egyébként nem szerepelnek a kiírás mellékletében, emellett továbbra is pályázhatnak az egyesületek utánfutó beszerzésére. Új elemként került be az idei pályázatba a megkülönböztető jelzést adó készülékek beszerzése, szerelése és javítása, a kompozit palack, valamint elszámolható a bankköltség és az ügyvédi díj.

A pályázati dokumentációkat az önkéntes tűzoltó egyesületeknek május 10-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltó-parancsnoksághoz, amellyel az egyesületnek együttműködési megállapodása van. Ha egy egyesület több parancsnoksággal is kötött megállapodást, akkor a székhelye szerinti parancsnokságra kell benyújtania a pályázatot. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb június 21-ig megtörténik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Tudunk egy jó programot május végére

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Csütörtökön Beledben lezárják a vasúti átjárót

Közlekedni csak a kijelölt terelő úton lehet.

2019. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Kónyi Bika Fesztivál tizedszer

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2019. Április 23. 16:23, kedd | Helyi

Áruházi tolvajokat keresnek a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.