Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 20. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: mszp.hu

Ne féltsen engem Orbán Viktor

Ne féltsen engem Orbán Viktor

Mesterházy Attila a gyáva Orbán Viktor mellett a Fidesz-kormány legújabb lenyúlási kísérletéről, a nemzeti italboltok bevezetésének tervéről is beszélt Érden.

Valószínű, hogy az érdi művház öreg lambériáját sosem rengették még olyan hatásos politkai show hangjai, mint szerda este. Az impozáns hang és fényeffektek alatt bevonuló miniszterelnök-jelöltet már felállva tapsolták az érdiek.

- Ne féltsen engem Orbán Viktor, nyugodtan üljön le velem vitázni, és beszéljük meg az ország dolgát! Én továbbra is szeretnék Orbán Viktorral vitatkozni. Viktor, ne légy gyáva, ülj le velem vitatkozni! – kezdte Mesterházy a telt házas érdi fórumon tartott beszédét arra reagálva, hogy Orbán egyik embere ma azt mondta: a miniszterelnök azért nem áll ki Mesterházyval, hogy megkímélje a kudarctól.

A rendezvényen egy másfél perces kisfilmet is lejátszottak, amelyen maga Orbán Viktor beszél arról, hogy akinek elege van az előző négy évből, az a kampányplakátoktól függetlenül szavazzon a változásra. Apró szépséghiba, hogy a miniszterelnök ezt nem idén, hanem 2006-ban mondta. „Ingyen vállalta” – jelezte nem kis derültséget kiváltva Mesterházy Attila, hogy a leghatásosabb Orbán elleni fegyver éppen a korábbi önmagával való szembesítés.

Orbán ma már csak kinyilatkoztat, de azt olyan szépen csinálja, hogy csuda. Legutóbb például Szabolcs megyében járva azt találta mondani, hogy a hátrányos helyzetű térségekben is élnek emberek. Örülünk, hogy ezt négy év után a miniszterelnök úr is észrevette, csak még jobb lett volna, ha már korábban is feltűntek volna nekik – hangzott el.

A Fidesz nem támogatja az ingatlanadót, csak éppen kiveti. Nem ingatlanadónak hívja persze, hanem kommunális adónak, de ettől még az átlagjövedelmű emberekkel és a helyi vállalkozókkal fizetteti, s a tetejébe minden évben jól meg is emeli – reagált Mesterházy az érdiek egyik legnagyobb bajára, egyúttal a Fidesz álságos politikájára.

A rezsicsökkentéssel is az az egyik legnagyobb probléma, hogy azt a pénzt, amit az egyik kezükkel az elmúlt évben odaadtak, azt a másikkal már rég elvették. És miközben az elmúlt években már minden mozdíthatót lenyúltak az országban, sőt a földek esetében még azt is, ami mozdíthatatlan, egy olyan új földbirtokos réteget próbálnak építeni, amely a legfrissebb hírek szerint már a szeszpiacot is kisajátítaná magának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás