Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 04. 08:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Négyéves mélypontján van a használt lakások drágulási üteme

Négyéves mélypontján van a használt lakások drágulási üteme

Balog László elemző szerint 2014 év vége óta nem volt olyan alacsony a használt lakások árának drágulási üteme, mint tavaly a harmadik negyedévben.

Az ingatlan.com szakértője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában azt mondta, a KSH adatai szerint 8,2 százalékos volt az áremelkedés 2017 harmadik negyedévében, ez is azt jelzi, hogy a piac már nem bírja tartani a lépést a mostani árakkal, a használt lakások is nagyon drágák, emiatt pedig az emberek meggondolják, hogy érdemes-e használtat venni.

Az új lakások ára a használtakénál nagyobb mértékben, 12 százalékos ütemben drágultak főleg azért, mert a munkaerőhiány és a dráguló alapanyagok miatt egyre többe kerül új lakásokat építeni.

Elmondta még, hogy átrendeződés tapasztalható az adásvételekben: Budapesten már kisebb arányú a növekedés, a húzóerő most a vidéki nagyobb városokban van, ahol jelentős beruházásokkal új munkahelyek hoztak létre.

Címkék: ár, ingatlan, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során