Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 11. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Nem értük be Ausztriát

Nem értük be Ausztriát

A rendszerváltáskor az életszínvonalunk közelebb volt Ausztriához mint Romániához, ma Romániához közelebb van, mint Ausztriához.

Győr-Moson-Sopron megyében a szociális ágazat átlagfizetése nettó 76.688 Ft, az oktatás területén pedig 79.954 Ft, miközben a nettó átlagkereset 170.000 Ft. Ezekkel a megdöbbentő számokkal kezdte kedd délutáni előadását Tóbiás József MSZP elnök Győrben. A szocialista párt november 28-i kongresszusa előtt regionális politikai találkozókat szerveztek a párt vezetői, ahol elmondták elképzeléseiket, és meghallgatták a helyiek véleményét. Ma délután a vendéglátó megye mellett Vas, Veszprém és Komárom megye képviselői találkoztak.

- Amikor 2 hónapja először megfogalmaztuk a követelésünket a fizetésemelésről, akkor mindenki azt hitte, hogy pusztán egy politikai akcióról van szó.- folytatta Tóbiás József. Magyarország leszakadt Európától, és szétszakadt kevés gazdagra és több millió szegény emberre. A kormány által támogatott szupergazdagok napról napra látványosan gazdagodnak, miközben 700.000 közszolgálatban dolgozó ember, akik működtetik a magyar államot az egészségügyben, az oktatásban, a szociális ágazatban, a rendvédelemben, folyamatosan szegényednek. Sok olyan elhivatott szociális dolgozóval találkoztam, akik olyan körülmények között élnek, mint azok, akiket gondoznak. Ezt mutatják a bevezetőben ismertetett számok. Átlagfizetésük 100.000 forinttal marad el a versenyszféra fizetésétől.

- Míg a közszférában dolgozók fizetését az állam döntésével egy törvény határozza meg, addig a versenyszféráét a gazdaságpolitika. Mindkettőben rosszul állunk. A közszolgáknak nem akar több fizetést adni az állam, mi azt követeljük, hogy itt senki ne kereshessen 150.000 forintnál kevesebbet. A versenyszféra pedig nem tud többet fizetni a rossz gazdaságpolitika miatt, jó gazdaságpolitikához pedig kormányváltás kell. A Magyar Szocialista Párt számára elfogadhatatlanok a kialakult jövedelem különbségek. A méltatlanul alacsony magyar jövedelmek miatt már több százezer magyar külföldön keresi a boldogulását. A fizetésemelésről szóló követelésünk ezért a következő 3 évben fennmarad.- hangsúlyozta Tóbiás József.

Címkék: fizetésemelés, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!