Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 03. 23:22, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Országgyűlés

Nincs érvényes földbérlet pályázat Csornán?

Nincs érvényes földbérlet pályázat Csornán?

Már többször is írtunk a hónapok óta húzódó Csorna környéki földbérlet pályázatokról. Tegnap megint szóba került az ügy a parlament plenáris ülésén.

Tegnap a parlamentben Gőgös Zoltán (MSZP) újra a földbérlet pályázatokkal foglalkozott azonnali kérdésében. A kérdés lényege Bélmegyer földbérleti pályázataival foglalkozott, de a képviselő kitért a hónapok óta húzódó csornai pályázatokra is, amelyeknek az eredményére hiába várnak a pályázó gazdák. A Csornát érintő részt szerkesztve közöljük az országgyűlés jegyzőkönyvéből.


Gőgös Zoltán (MSZP): 25 földrészletnek járt le körülbelül két hónapja a szerződése Csornán, Győr megyében, és 3-ra hirdettek eredményt, ebből 2 érvénytelen. Arra vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz eredményhirdetés végre Csornán. Mikor tudják már elintézni, hogy a helyi gazdálkodók kapják meg azt a 300 hektár földet? Ugyanis ezt is elmondtam többször, és nincs válasz, mindig más határidőt mondanak minden ilyen föltett kérdésre. Mikor, államtitkár úr? (Taps az MSZP soraiban.)
Köszönöm szépen a figyelmet.

Elnök: Köszönöm szépen, képviselő úr. Egyperces viszonválaszra megadom a szót Budai Gyula államtitkár úrnak.

Dr Budai Gyula vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár:Az, hogy a csornai földek hogyan jönnek az ön kérdéséhez, megmondom őszintén, nem nagyon értem. Tehát úgy látom, hogy ha valami önnek eszébe jut, akkor azt itt elmondja a parlamentben, még akkor is, hogyha nem kapcsolódik az adott feltett kérdéshez. Képviselő úr, Csornán nincs érvényes pályázat jelen pillanatban.Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.