Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:14, csütörtök | PR

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Egyre elterjedtebbek a kalandozással, a helyi természet megismerésével összekötött vakációk. Ha Te sem csak Velence belvárosát szeretnéd bejárni egyik kávézótól a másikig, hanem felkerekednél egy komolyabb túrára -

- akkornyáron se hagyd ki a felszerelésedből a túraszandált vagy túracipőt.

Az aktív nyaralásra készüljünk rá

Amikor a nyaralásra készülve pakolunk, és például a repülőutat szeretnénk kézipoggyásszal megoldani, hajlamosak vagyunk a nem életbevágó holmikat otthon hagyni. Amennyiben feltételezhető, hogy nagyobb, terepen történő kirándulást is tesztek nyaralás közben, nem hagyható ki a speciális lábbeli.
Ha csak egy vietnámi szandált pakolunk be, azzal még a forró betonon sem fogunk tudni nagyobb sétát tenni. A flipflopok vékony talpa könnyen átmelegedhet, és felépítésüknél fogva nem pihen bennük a láb, amennyiben nagyobb igénybevételnek van kitéve.
A magassarkút pedig végképp felejtsük el, ha kirándulunk: akár bokaficam is lehet a vége, és egy kórházi ágyon készített szelfi.



Kényelmes szandál vagy tornacipő való egy egész napos nyári járkálós programhoz. Amennyiben terepen teszünk meg nagyobb távokat, a kiránduló cipők és szandálok lesznek a legjobb barátaink. Miért remek beszerzés egy túracipő még akkor is, ha hétágra süt a nap, és úgy érezzük, sokkal jobban járnánk egy szandállal?

A profi talpon át nem érezhetjük a köveket

Ezek a cipők arra vannak tervezve, hogy maximálisan támogassák a lábad, amikor kemény terepen hosszú távot teszel meg. A nagyon merev változatok már inkább technikai túracipők, nehéz terepre, például sziklafalon való felkapaszkodásra is jók; a puhább anyagúak könnyebb erőpróbákhoz valók - akár egy kirándulásra a Balatonfelvidéken.
Épp ezért ha nagyobb, hátizsákos túrákra is szeretnénk menni és könnyű, gyors teljesítménytúrákat is tervezünk, nem lesz elég egy túracipő.
A mostani outdoor cipők a fejlesztéseknek köszönhetően már nem magas szárú bakancsok, hanem boka alatt végződnek, és ugyanolyan biztonságosak. A boka tartása ugyanis igen fontos, ha például emelkedős, köves-sziklás hegyoldalon gyalogolnánk felfele.
Attól nem kell tartanod, hogy megsülsz a túracipőkben, mintha csak egy városi cipőben lennél; ezek a professzionális darabok ugyanis légáteresztő anyagúak. Ám ha végképp nem bújnál nyáron cipőbe, választhatsz - lazább kirándulás esetén - túraszandált is, stabil, jól tartó, kényelmes pántokkal és jó minőségű talpszerkezettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák