Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 08. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

A várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak.

Június 9-én új önkormányzati képviselő-testületeket és polgármestereket választunk. Csornán és Kapuváron a választóknak új választási módszerrel kell megismerkedniük. A népesség csökkenése miatt (mindkét városban 10.000 fő alá csökkent a lakosság létszáma) már nem egyéni választókerületi képviselőkre szavaznak a választók, hanem a képviselőjelöltek szavazólapján a listából 8 képviselőt kell kiválasztanunk, akikre rábízzuk a városunkat a következő öt évre. A polgármestert a korábbiakhoz hasonlóan a polgármester jelölteket tartalmazó szavazólapon választjuk meg.
A 10.000 alatti településekre általában jellemző, hogy egyre kevesebb a pártok által indított jelölt, viszont nő a függetlenek száma és aránya. Ez történik most Csornán is. A Fidesz és a DK jelöltjei mellett 8 független képviselőjelölt is megméreti magát. Őket mutatjuk be.

Dr. Karczag Margit képviselőjelölt: Sokszor hallom, hogy az idősek menjenek a süllyesztőbe, jöjjenek a fiatalok! Valóban, a politikában hiányzik a fiatalok lendülete, bátorsága, de kár lenne veszni hagyni az idősek tudását, tapasztalatát. Ezért szeretném elnyerni az Önök bizalmát, hogy a közösségért végzett munkám tapasztalatait hasznosítani tudjam. Voltam már képviselő két ciklusban, majd húsz évig vezettem egy civil szervezetet. Kérem ahhoz a támogatásukat, hogy a legjobb tudásommal dolgozhassak Csornáért, az otthonunkért. Szeretném, ha városunk lakosságának a száma nem csökkenne tovább, ha Csorna olyan város lenne, ahol a következő generációk is szívesen élnének.

Ferenczi-Gilicz Andrea képviselőjelölt: Ferenczi Andrea vagyok, a csornai G&G Ékszerüzlet társtulajdonosa és ügyvezetője. Két főiskolai diplomám van, folyékonyan beszélek németül és angolul, 8 évig éltem Bécsben, ahol egy világhírű cég belvárosi üzletét vezettem. Szeretem Csornát, itt születtem, ez az otthonom. Célom, hogy a városunk még gyorsabban fejlődjön, és élhető, modern, európai várossá váljon. Ehhez átláthatóságra, nyílt, őszinte kommunikációra, ésszerű, demokratikus döntésekre, és felelősen gondolkodó képviselőkre van szükség. Független jelöltként biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem pártérdekeket, hanem az itt élő emberek igényit tartom szem előtt, legyen szó egészségügyről, oktatásról, kultúráról, sportról. Mottóm: alázattal, igazságosan, az emberekért!

Gaál Dominik képviselőjelölt: Csornai születésű vagyok, és itt is éltem egész életemben. Kiskorom óta a mai napig fontos szerepet tölt be az életemben a sport. Munkahelyem is, ahonnan a legtöbben ismerhetnek, szintén a városunkhoz köt. Rendkívül céltudatos, önzetlen, maximalista és kitartó embernek tartom magam az élet minden területén, amit a képviselői munkámmal is szeretnék megmutatni Önöknek.
Legfontosabb céljaim közé tartozik közösségi helyek teremtése. Fiatal apaként fontosnak tartom környezetünk igényes rendben tartását és fejlesztését, az egészségügyi ellátásunk színvonalassá tételét. A város jövője miatt érdekünk, hogy gyermekeink számára minél több kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget biztosítsunk, teremtsünk egy fiatalok számára is vonzó várost!

Király Patrik képviselőjelölt: Csornán születtem. Vallásos családból származok, emiatt és az iskolai neveltetés miatt vasárnaponként rendszeresen jártam ministrálni. Érettségit Csornán a Csukásba szereztem és lettem ezzel egyidejűleg mezőgazdasági gépész. Ez idő alatt több szezonban is pályára léphettem a nagy hagyományokra visszatekintő, de az azóta már megszűnt Csukás teremfoci bajnokságban. Sajnálatos módon Csorna népessége csökken, ahogy azt a csornaiak számára új, listás szavazási mód is mutatja. Szívügyemnek érzem ennek a tendenciának a megfordítását, ezért is szeretném a jövőmet is Csornán tervezni és tenni azért, hogy minél több fiatal érkezzen így.

Tóth Antal képviselőjelölt: Kedves barátaim, ismerőseim, Csornaiak! Közelít az önkormányzati és EP választás! Úgy döntöttem, hogy indulok egy független csapatban képviselőjelöltnek Csornán. 51 éve az otthonom a Rábaköz szíve Csorna. Nem a karrierépítés a célom, tiszta, átlátható gazdálkodásért és Apám emlékére indulok a választásokon független jelöltként. Édesapám 1973-tól az akkori Városi tanácson később polgármesteri hivatalban volt a pénzügyi osztályvezető nyugdíjazásáig.
Akkor fejlődött igazán a város. A nyolcvanas évek végén a Mezőgépben kezdtem dolgozni, de szakmai fejlődés lehetőségét nem láttam a régi cégnél. 30 éve az AUDI Hungaria Zrt. oszlopos tagja vagyok, 14 éve a motorfejlesztésen technikusként dolgozom.

Dani Richárd képviselőjelölt: 42 éves vagyok, születésem óta csornai lakos. Az általános iskola elvégzése után a tanulmányaimat Győrben folytattam a Révai Miklós Gimnáziumban. A sikeres érettségi vizsgát követően a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szereztem diplomát. 2006 óta dolgozom a csornai székhelyű építőipari kivitelezéssel foglalkozó családi cégünkben.

A munkám során illetve a korábbi ciklusban szerzett képviselői tapasztalataimat szeretném a város fejlődésének felgyorsítása érdekében kamatoztatni. Jelenleg a legfontosabb feladatnak a keleti iparterület új vállalkozásokkal való megtöltését gondolom, ezáltal új munkahelyek jöhetnének létre.

Kovácsné Varga Ildikó polgármester- és képviselőjelölt: Csornán születtem, Csorna a szülővárosom. Gondtalan gyermekéveimet is itt töltöttem. Szüleim 3 gyermeket neveltek, ők tanítottak meg az emberek szeretetére, tiszteletére, megbecsülésére és az alázatra!
Általános és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem, 15 évig tagja voltam a középiskola kosárlabda csapatának.
Óvónőként kezdtem el dolgozni, majd a csornai Népjóléti Szolgálathoz kerültem. 13 évig voltam az intézmény vezetője. Munka mellett végeztem el az Óvóképző Főiskolát, Közoktatás Vezetői képzést. 2010- ben az ELTE Szociális Munka szakát, ugyanitt Szociális Szakvizsgáztam.
Férjemmel 1992-ben kötöttünk házasságot. Egy gyermekünk van, diplomáját Bécsben szerezte, 4 éve Svájcban él.
Önkormányzati képviselőként a második ciklusomat töltöm. Az elmúlt időszak tapasztalatai késztettek arra, hogy belevágjunk a 2024-es önkormányzati választásokba!
A legfontosabb feladatomnak azt tartottam, hogy hiteles, a közösségért önzetlenül dolgozni kész jelöltek álljanak a rajtvonalhoz!
Számtalan beszélgetésen vagyok túl, rendkívül hálás vagyok azoknak a független jelölteknek, akik túlléptek korlátaikon, és elindulnak a választáson. Elszántak, ugyanis olyan nyitottság, biztatás fogadta őket az aláírásgyűjtés során, amely napról- napra beigazolja, hogy igenis van igény a közélet megújulására országosan és helyi szinten is.
A független jelöltek, akik megmérettetik magukat, rendelkeznek biztos egzisztenciával, a képviselői pozícióra úgy tekintenek, mint a közösség szolgálatára és nem kizárólag jövedelemszerzési forrásra!
Olyan csapatra van szükség, akik a várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak!
Egy olyan közösséget kell építenünk, ami akkor működik jól, ha minden tagja részt vesz az építkezésben! Támogatok minden olyan kezdeményezést, ahol mindenki megtalálja a helyét, hozzáteheti tudását, tehetségét a közös célokhoz!
Meggyőződésem, hogy önkormányzati szinten nincs helye a pártpolitikának. Csak és kizárólag a város és a csornaiak érdekei a legfontosabbak!
Hiszem, hogy kitartó és áldozatos munkával olyan várost teremthetünk, amiben a szeretet, a becsület, a tisztesség, az empátia, a józan ész, az egymás iránti tisztelet, a lelkiismeret, az alázatosság lesz a minta!

Van még egy független jelölt, aki a fényképen nem szerepel. A közösségi médiában igen aktív Káldy Zoltán Tamást egy általa írt Facebook poszt segítségével mutatjuk be:
Elstartolok az önkormányzati képviselő választáson!
Miért? Ha belekezd valamibe az ember, akkor mindig ezzel a fontos kérdéssel szembesül. Mi értelme van közelebb kerülni a közügyekkel kapcsolatos munkához, fontosnak tartott jogok, igények és érdekek, a választók képviseletéhez?
Miért? Azért, mert a jelenlegi képviseleti rendszer válságba jutott. Fel kell oldani azokat a sztereotípiákat, melyeket az országos pártpolitika oldaltól függetlenül belénk sulykolt. Nem vagyunk egymás ellensége és a valóság sem az! Láttam elég önfényezést, a pártok óvodás szinten gyalázzák egymást, ezekből én nem kérek!
Közös célunk városunk valódi fejlődése, a családok, a gyermekeink egészsége, jóléte és az, hogy lehetőleg találjanak munkát és megélhetést itt Csornán, legyünk itt minél többen egymás közelében. Az utóbbi évtizedben sajnos csökkent Csorna lakosainak a száma!
Amatőr sportolóként és sportokat szeretőként az önkormányzati választást is versenynek látom első sorban. Ki tudja jobban és gyorsabban, hatékonyabban ellátni a városlakók érdekképviseletét, ki tudja erőteljesebben képviselni a közéletben és a tömegsportokban aktív társait, futókat, bringásokat, akik egyébként jelentős önszerveződési képességgel rendelkeznek, számtalan alkalommal bizonyítva azt is, hogy képesek összefogással önzetlen segítséget nyújtani rászoruló, vagy nehéz élethelyzetbe került embertársaiknak!
Én egyik politikai pártban sem vállaltam szerepet és nem kívánok harcolni semelyik nevében sem! Függetlenként fogok a munkában részt venni és helytállni!

A független képviselők gondolataikat a Facebook oldalaikon, illetve Független napos oldal Facebook oldalon teszik közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció

2024. Május 19. 16:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Jánossomorja vasútvonalon

Felhívás

2024. Május 19. 13:00, vasárnap | Helyi

Ha szeretsz, miért nem szeretsz?

Irodalmi, pszichológiai est Csornán.

2024. Május 19. 09:00, vasárnap | Helyi

Madáretető készítő pályázat a A Szanyi Gólyafesztiválra

Június 15-én lesz az idei Szanyi Gólyafesztivál