Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 16. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nyomoznak a bozótvágó késsel rendőrre támadó férfi ügyében

Nyomoznak a bozótvágó késsel rendőrre támadó férfi ügyében

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a nyomozó ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap

– közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden. Keresztes Imre főügyész közleményében felidézte: július 14-én a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő mentőt hívott a felnőtt fiához, akit a lakáshoz kiérkező mentősök a férfi agresszív magatartása miatt nem tudtak megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek.

A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy körülbelül 40 centiméter élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt. A rendőrök ezért kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett, mire a férfi a bozótvágóval a fején megütötte, megvágta.

Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrre ismét le akart sújtani, a rendőrpáros másik tagja a szolgálati fegyverével három lövést adott le rá. A férfi a helyszínen elhunyt.

A főügyész közölte: a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomozást rendelt el, amelynek feladata a tényállás teljes körű felderítése.

Címkék: Abda, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.