Városlista
2018. október 16, kedd - Gál

Hírek

2018. Május 14. 15:37, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Oktatási központ lesz a HANTECH-ban

Oktatási központ lesz a HANTECH-ban

Új CNC esztergagépet adtak át, és további meglepetésekkel is szolgáltak a tulajdonosok.

Ma délután adták át ünnepélyesen a csornai HANTECH Zrt-ben a legújabb CNC esztergagépet. Ahogy a gép gyártója elmondta, maga is meglepődött az üzemcsarnokba belépve, hogy hosszú sorokban állnak az általuk gyártott modern esztergagépek. Évek óta szállítanak gépeket a HANTECH-nak, de neki is imponáló látvány volt a sok új gép együtt. A ma felavatott és munkába állított gépről és a tervekről Zelenka Pál tulajdonost kérdeztük.

- A HANTECH-ről tudjuk, hogy folyamatosan fejlesztenek. Milyen forrásokból vásárolták, és mit jelent ez az új gép az üzem munkájában?
- Ez a modern esztergagép a mellette látható gépi adagolóval 50 millió forintba került, amihez a saját részünk mellé pályázati támogatást is kaptunk. Fontos nekünk, hogy a gép gyártója is egy magyar cég, akikkel évek óta jó kapcsolatunk van. A világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak szállítunk, így elengedhetetlen, hogy a legmodernebb technológiákat használjuk. Az ő elvárásaik mennyiségben és minőségben is a legmagasabbak, ezt csak folyamatos fejlesztéssel tudjuk biztosítani. Így maradhatunk stabil beszállítók a nemzetközi piacon.

- Meglepetés volt sokunk számára, hogy az üzemcsarnokban történt gépavatás utáni tájékoztatóra a régi portaépületben került sor, amire viszont nem lehet ráismerni. Modern, igényes berendezéssel találkoztunk az új irodákban, tárgyalókban és az elegáns új konferencia teremben. Mi volt ezzel a cél?
- Az egyik cél mindenképpen az volt, hogy a menedzsment számára megfelelő munkakörülményeket alakítsunk ki. Ahogy odafigyelünk a munkások új, modern gépeire, úgy a cégvezetés munkakörülményeit is fejlesztjük. A teljesen felújított és újonnan berendezett irodák és tárgyalók azt eredményezik, hogy a vezetőknek is megfelelő munkakörülményeket tudunk biztosítani, és a hozzánk érkező vendégeknek nem kell végigsétálniuk a gyárudvaron, a gyárkapun belépve egyből betérhetnek a központi irodákba.

- Mi lesz a nemrégiben felújított, a Soproni úti utcafronton található régi irodaépület sorsa?
- Régi álmunkat valósítjuk meg ott. Teljes egészében oktatási célokat fog szolgálni. Kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektettünk a szakmunkásképzésre, folyamatosan 60-70 tanuló tölti nálunk a gyakorlati idejét. Most egy nagyot lépünk, és elindítjuk itt a HANTECH-ban a mérnökképzést is. Ez óriási változást hozhat. Akkor lehet stabilan termelni, ha a jó gépeken jó szakmunkások dolgoznak, jó mérnökök irányítása alatt, jó bérért. Ezekre mind odafigyelünk.

- Milyen intézményi háttérrel tervezik a mérnökképzés elindítását?
- A mai átadási ünnepségünket megtisztelte a Gödöllői Agrártudományi Egyetem két dékánja. A rektor úr holnap csatlakozik hozzánk, és együtt utazunk Brüsszelbe, hogy a felsőoktatási képzésünk beindításának támogatásáról tárgyaljunk. A gödöllői egyetem fogja adni az itt elindítandó mérnökképzés intézményi hátterét.

Az új CNC esztergagép a gépi adagolóval

Munkába is állt a frissen felavatott új gép

Az új konferencia terem a régi portaépületben

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 16:00, kedd | Helyi

Cselekvő közösségek Kapuváron

Meghívó lakossági fórumra.

2018. Október 16. 13:00, kedd | Helyi

Bágyogszovát önkormányzatát és iskoláját is díjazták a diáksport támogatásáért

Az Európai Diáksport Napja alkalmából

2018. Október 16. 10:00, kedd | Helyi

Az ipari ingatlanoknak csupán harmada energiahatékony

Az energiahatékony raktárak drágábbak, de szinte mind ki vannak adva

2018. Október 16. 07:00, kedd | Helyi

Négy utánpótlás magyar bajnoki érmet szereztek a Castrum fiatal karatésai

Egy arany, három bronz