Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Városi Könyvtár

Olvasnivaló a kapuvári könyvtárból

Olvasnivaló a kapuvári könyvtárból

A Kapuvári Városi Könyvtár ajánlata a hétre

24: Tűzpróba-Dayton Ward

LONDON ELŐTT...
A TERRORELHÁRÍTÁS ELŐTT...
MIELŐTT AZ ÓRA KETYEGNI KEZDETT...

1994. A Központi Hírszerző Ügynökség évek óta próbál lebuktatni egy örmény fegyverkereskedőt, Tateosz Gadzsojánt, ám mindeddig nem sikerült megakadályozni, hogy amerikai katonai eszközöket adjon el terroristáknak és az Egyesült Államok más ellenségeinek. Több hónapon át tartó tervezést és előkészítést követően két beépített ügynök közel kerül Gadzsoján belső köréhez, és hamarosan elegendő bizonyítékot szereznek, hogy lebuktassák a fegyverneppert, ezáltal megszüntessék a bűnszervezetét, amely közvetlen veszélyt jelent Amerikára.

Okinava kis japán szigetén Gadzsoján küldöttsége üzletet bonyolít le egy helyi fegyverkereskedő, Mirodzsi Dzsimura embereivel. Dzsimura gyűlöli az amerikaiakat, ezért örömmel adja el az általa szerzett fegyvereket olyanoknak, akik az Egyesült Államok ellenségeinek adják tovább azokat.

Ám amikor Dzsimura egyik riválisa szabotálja az üzletet, a CIA egyik beépített ügynöke is életét veszti, ezáltal veszélybe kerül a hírszerzés nyomozása Gadzsoján ellen. Mi több, miközben a két okinavai fegyverkereskedő bandaháborúba kezd, kibontakozik egy sokkal nagyobb és közvetlenebb veszélyt rejtő másik terv is. A kirobbanó katasztrófa útjában egyedül a CIA nemrégiben besorozott ügynöke, Jack Bauer áll.

Jack az első titkos küldetését végzi, és magára marad. Csak azokra a képességeire támaszkodhat, amelyeket a különleges erők kötelékében és Los Angeles-i rendőrként szerzett. Támogatás nélkül és a túlélésért küzdve nem tehet mást, mint hogy beleveti magát az események sodrába, ám a tét egyre növekszik, és fogy az idő...

Jack Bauer legújabb kalandja a New York Times bestsellerszerzője, Dayton Ward tollából.

----------------------------------------------------------

A sakk története ötven lépésben-Bill Price

A sakkjáték kialakulása összefügg az emberiség történelmével, egyetemes hatása pedig páratlan a játékok történetében. 1500 éves fejlődését a világtörténelem fontos vallási, kulturális és politikai eseményei szövik át kiemelkedő szerepét minden bizonnyal ennek a páratlanul gazdag hagyatéknak köszönheti.
A kötet ötven fejezetben veszi sorra a játék történetének legfontosabb és legérdekesebb eseményeit. A történelmi utazást a mesés keleten kezdi, majd nyugat felé a selyemkereskedelmi utakon keresztül eljut egészen Perzsiáig. Innen Afrikán és Oroszországon keresztül végül Európába vezet az út, ahol a sakk felvette a ma ismert formáját.
Anatolij Karpov, Garri Kaszparov, Bobby Fischer, Emanuel Lasker, a Polgár nővérek a könyv sorra veszi a legnagyobb játékosokat, játszmának és bajnokságokat. Megismerjük a játék irányzatait és rendszerei is, a különböző játékstílusok fejlődésétől a számítógépes technológiák megjelenéséig. A több mint 150 történelmi illusztrációval és fotóval díszített, gyönyörű kötet számos játékállást is bemutat, megmagyarázva a sakk történetének leghíresebb lépéseit és mérkőzéseit.

----------------------------------------------------------

Bori és az új fiú - Bori és barátai 2.-Dagmar Hossfeld

Elkezdődött az iskolaév, és nagyon izgalmasan indul. Borit és barátait egy sátortábor szervezése tartja izgalomban.
Ráadásul új fiú is érkezik az osztályba. Fülöp tényleg borzasztóan nagyképű és beképzelt, de azért van benne valami.
És ezt sajnos nem csak Bori gondolja így ...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.