Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Május 11. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Öregdiák egyesületet szerveznek a Csukásban

Öregdiák egyesületet szerveznek a Csukásban

A múlt és jelen összefogása.

Nyugat-Európában és főként az Amerikai Egyesült Államokban óriási hagyományai vannak a volt diákokból álló szervezeteknek (Alumni), amelyek az iskola jelenét és sok esetben a jövőjét is meghatározzák tekintélyükkel. Magyarországon mostanában kezd kibontakozni több hasonló kezdeményezés. Kapui Ferenc, Kovács László nyugdíjas tanárok és Fördős Frigyes egykori diák a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola Öregdiák Egyesületét kezdték el szervezni.

Az egyesület célja: összefogni mindazokat, akik a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium élete, hagyományai, kulturális, művészeti értékei, múltja és fejlődése iránt érdeklődnek, a hagyományok, emlékek ápolásához és az iskola és kollégium fejlődéséhez tevékenységükkel hozzá kívánnak járulni. Céljának tartja továbbá mindazon szellemi érték, tudás, tapasztalat összegyűjtését és felhasználását, amely segítheti a város lakosságának társadalmi, gazdasági és kulturális körülményeinek javítását.

Erősíteni kívánja az iskola és kollégium egykori diákjai, tanárai és az intézmény jelenlegi diákjai közötti kapcsolatot és az iskolához és kollégium való kötődést, közreműködik az iskolatársak és kollégisták között létrejött barátság ébrentartásában. Az öregdiákok - önkéntesen felajánlott - lehetőségeit felhasználva erősíti az iskola és kollégium kapcsolat rendszerét, segíti az iskolában és kollégiumban folyó oktató, nevelő munkát.

Szeretnének évente öregdiák találkozókat szervezni, illetve felvetődött bennük egy Csukás Pantheon létrehozásának ötlete. Az iskola egykor volt, sikeres szakmai pályát befutott, de már nem élő diákjainak és tanárainak úgy kívánnak emléket állítani, hogy az iskola egy-egy osztályát, műhelyét, kollégiumi tanulószobáját, folyosóját, egyéb jellegzetes részét egy-egy arra érdemes tanárról, öregdiákról neveznék el. Erre javaslatot az öregdiákok, az iskola tanárai és tanulói tehetnek. Az emlékállítás része egy - fotó, vagy képzőművészeti eszközökkel készített- portré, és a névadó öregdiák szakmai életútját összegző életrajz.

Terveik közt szerepel Öregdiák-Díj alapítása és honlap létrehozása is.
Aki érdeklődik a csatlakozás iránt, a szervezőknél vagy az iskolában jelentkezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 20:05, szerda | Helyi

Megdöbbentő fordulat a kapuvári kettős gyilkosság ügyében

Egy nő és egy kisgyermek vesztette életét.

2024. Május 15. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!

2024. Május 15. 15:46, szerda | Helyi

Kettős gyilkosság Kapuváron

Anya és kislánya az áldozat.

2024. Május 15. 13:00, szerda | Helyi

Felújították a döri Katalin Otthon Időskorúak Gondozóházának villamos rendszerét

6,5 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásból