Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 09. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

ORFK: egyelőre ismeretlen a rendőrségi helikopter balesetének oka

ORFK: egyelőre ismeretlen a rendőrségi helikopter balesetének oka

Egyelőre ismeretlen a rendőrségi helikopter balatoni balesetének oka - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A helikopter és személyzete repülésre alkalmas állapotban kezdte meg szolgálati feladata végrehajtását - mondta Gál Kristóf.

A helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot. A pilóták valamennyi szükséges képesítéssel, repülőorvosi minősítéssel rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek. A helikopter személyzete a vészhelyzet elhárítását a szakmai protokollnak megfelelően végezte, az azonban nem vezetett eredményre - mondta.

Gál Kristóf közölte, hogy a rendkívüli légügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból indított eljárást.

A repülőesemény vizsgálatát katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztálya közösen folytatja. Vizsgálatuk lezárásáig a légibaleset bekövetkezésének okáról megalapozott kijelentés nem tehető - fűzte hozzá a szóvivő.

Az MD500E típusú helikopter Balatonszéplak-felső közelében csütörtök 14 óra 44 perckor zuhant a Balatonba, senki nem sérült meg. A járművet még aznap kiemelték a tóból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk