Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 27. 20:17, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe szerdán a román hatóságok az egyik leghírhedtebb alvilági figura rezidenciájáról: a vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai.

Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - kétlaki életet él: ideje egy részét börtönben tölti, mert a román média és igazságszolgáltatás meggyőződésévé vált, hogy ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében.
Legutóbb pénteken helyezték előzetes letartóztatásba 67 munkatársával együtt, ebből az alkalomból házkutatást is tartottak nála. Állítólag nemcsak a vadállatokat találták meg a rendőrök, hanem egy kínzókamrát is az oroszlánok ketrece alatt. A nyomozók szerint ezen a helyszínen győzte meg Nutu Camataru a rosszul fizető adósokat arról, hogy adják meg tartozásukat, ha nem akarnak az oroszlánok vacsorájává válni.
A szomszédok és rokonok viszont elutasítják ezt a feltételezést. Azt mondják, Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat. Ezt látszik igazolni az is, hogy húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tart, amelyekre - a vadállatokkal ellentétben - engedélye is van. Legutóbbi szabadulásakor egy százezer eurós telivért hoztak munkatársai a börtönkapuhoz, de a kamerák által kísért dicsőséges távozást némiképp beárnyékolta az, hogy a lovaglástól elszokott Camatarunak elsőre nem sikerült felülnie a nyeregbe, és a ló nélküle szaladt el.
A négy jól táplált nagymacskát és két medvét a környezetvédelmi szakemberek elkábították, majd egy Ploiesti melletti állatkertbe szállították. A román sajtó úgy tudja, az oroszlánokat hamarosan egy dél-afrikai rezervátumba küldik, ahol vélhetően más munkakörben folytatják pályafutásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.