Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Április 14. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvári Tűzoltóparancsnokság

Országos tisztségbe választották Kapuvár tűzoltóparancsnokát

Országos tisztségbe választották Kapuvár tűzoltóparancsnokát

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetségének (HÖTOSZ) Országos Közgyűlése április 13-án Velencén tartotta soros éves ülését.

 

A HÖTOSZ 2010-ben végzett tevékenységéről szóló beszámolóhoz Miskey Tamás fűzött kiegészítéseket, majd a küldöttek nagy többséggel jóváhagyták azt. Hasonló forgatókönyv szerint fogadták el a szövetség tavalyi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámolót és a HÖTOSZ 2011. évi munkatervét és költségvetését. Az Ellenőrző Bizottság beszámolóját a 2010-ben végzett ellenőrzéseinek tapasztalatairól Egri Gyula tű. alezredes, a bizottság elnöke ismertette.  
 
Ezt követően Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója tartott tájékoztatót és reagált a felvetésekre. 
A HÖTOSZ soros éves ülésén többségében tűzoltó parancsnokok vettek részt. Ennek megfelelően sok szó esett az ő felelősségükről. A tábornok felhívta a figyelmet arra, fontos, hogy a parancsnok milyen viszonyban van az állománnyal, a beosztott tisztekkel, a továbbképzésben, a szakmai tevékenységben a munka milyen rendszerét építette ki. A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok – parancsnoktól függően – változatos képet mutatnak: vannak egészen jó állapotban levő tűzoltóságok, és vannak kritikán aluli helyzetben lévők. 
 
 Dr. Bakondi György nyomatékosan kérte a tűzoltóparancsnokokat, hogy a felmerülő kérdéseket, feladatokat a hivatásuk, a magyar közbiztonság felől, a tűzvédelmi rendszer modernizációjának, hatékonysága növelésének oldaláról közelítsék. „Érezzék át azt a felelősséget, amit egy tűzoltó-parancsnoki beosztás jelent. Minden kérdést megválaszolunk és minden fontos döntést közösen akarunk meghozni.” Ha a kormány benyújtja a parlament elé a törvénytervezetet, megkezdjük a végrehajtási rendeletek kidolgozását. Jó lenne, ha – együtt végiggondolva a feladatokat – elérnénk azt, hogy a változtatások eredményt, sikert hozzanak, javítsák a hatékonyságot, a megbecsültséget, a beavatkozó képességet, a hatósági munkát, a megelőzési képességeinket, a tűzbiztonságot – zárta tájékoztatóját a tábornok.    
 
A HÖTOSZ soros éves ülése a szövetség új alelnökének megválasztásával zárult. A küldöttek nagy többségének szavazatával Molnár Sándor tű. őrnagyot, a Kapuvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnokát választották a posztra.
Molnár Sándor őrnagy úr új feladatához sok sikert, erőt és egészséget kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.