Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 04. 08:34, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Összefoglaló a csornai testületi ülésekről

Összefoglaló a csornai testületi ülésekről

Jegyzői tájékoztató a június 25-i rendkívüli, és a június 30-i testületi ülésről.

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2014. június 25-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg a Rekultív ügyben történt intézkedésekről szóló tájékoztatót.

Másodikként az épületenergetikai fejlesztést célzó projekt előkészítésre vonatkozó javaslatot tárgyalta meg a képviselő-testület. A képviselő-testület egyetértett a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épületének megújuló energiaforrás hasznosításával kombinált épületenergetikai fejlesztését célzó KEOP pályázati projekt előkészítésével. A Képviselő-testület a projekt-előkészítésre a Csorna Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésében 2.200.000 Ft pénzügyi fedezetet biztosított.

A harmadik napirendi pontban a képviselő-testület a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás gazdálkodásában keletkezett 97,2 millió Ft adósság keletkezési körülményeinek feltárására létrehozott vizsgálóbizottság elnökének megválasztására vonatkozó javaslatot tárgyalta meg, amelyet nem fogadott el.

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2014. június 30-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Csornai Tagintézménye tagintézmény-vezetői álláshelyére beérkezett pályázat véleményezését. A képviselő-testület a Dr. Somogyi Angéla által benyújtott pályázatban foglaltak megvalósítását támogatta, a pályázat kiírója felé javasolta a pályázó 5 évre szóló intézményvezetői megbízását.

Második napirendi pontban tűzte napirendre a képviselő-testület a Városi Művelődési Központ és Könyvtár tevékenységéről szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta és köszönetét fejezi ki az intézmény vezetőjének és dolgozóinak színvonalas közművelődési és közgyűjteményi munkájáért.

Harmadikként az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelet módosította a képviselő-testület. A rendeletmódosítást – többek között - a központi támogatások előirányzatainak átvezetése, intézményi beruházások és felújítások fedezetének biztosítása, a termálfürdő működtetéséhez szükséges szivattyú cseréje indokolta.

Negyedik napirendi pontban a Rábaköz Védelméért Közalapítvány, a Csorna Lakosságának Egészségéért Közalapítvány, valamint a Csornai Ösztöndíj Közalapítvány működéséről szóló beszámolókat fogadta el a képviselő-testület. A testület egyben felhatalmazta a polgármestert, hogy a Csorna Lakosságának Egészségéért Közalapítvány, valamint a Csornai Ösztöndíj Közalapítvány megszüntetéséhez szükséges dokumentumokat készítesse el. A két alapítvány megszüntetését a céljaik megvalósításához szükséges anyagi források hiánya indokolta.

Ötödik napirendi pontban a fizető-parkolóhelyek létesítéséről, valamint üzemeltetésének szabályozásáról szóló 24/2012. (V. 29.) önkormányzati rendeletet módosította a képviselő-testület. A módosítást a mobilparkolás bevezetése, valamint a pótdíjak összegének a törvényben meghatározott mértékre emelése indokolta.

Hatodikként az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló 11/2013. (III. 20.) önkormányzati rendeletet módosította a képviselő-testület, amelyet a vagyonkezelői jog létesítése szabályozásának módosítása indokolt.

Ezt követően az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II. 15.) önkormányzati rendeletét, valamint az önkormányzat költségvetési szervei alapdokumentumait módosította a képviselő-testület. A módosítást az önkormányzat alaptevékenységei kormányzati funkció kódok szerinti besorolásának - Magyar Államkincstár által vezetett - törzskönyvi nyilvántartásba vétele indokolta.

Megtárgyalta a képviselő-testület a távhő ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalásra vonatkozó javaslatot és úgy döntött, hogy felkéri a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatalt, hogy a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árát, valamint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági árát megállapító miniszteri rendelet előkészítése keretében Csorna Városa esetében minimum inflációval azonos mértékű díjnövekedést javasoljon. Döntött a képviselő-testület:

- a Csorna Város Önkormányzata által fenntartott nevelési-oktatási intézmény engedélyezett csoportlétszámainak meghatározásáról,
- a Csorna Térségi Gyermekjóléti és Szociális Gondozási Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról,
- a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által tett törvényességi felhívás tudomásulvételéről,
- az önkormányzati tulajdonú Csorna, Erzsébet királyné u. 43. sz. alatti ingatlan értékesítéséről,
- a víziközművagyon értékeltetésének elvégeztetéséről.

Csorna, 2014. július 2.

Dr. Horváth Etelka

jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.