Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 03. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Ősztől korszerűbb intézménybe járhatnak a kapuvári óvodások

Ősztől korszerűbb intézménybe járhatnak a kapuvári óvodások

Az Európai Unió támogatásával újul meg a Gartai Óvoda.

A „Király-tó Óvoda és Bölcsőde Gartai Tagóvoda korszerűsítése” című pályázat benyújtásával Kapuvár Városi Önkormányzat 98,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Az épületfelújítás során 4 csoportszoba modernizálására kerül sor, de lesz akadálymentes parkoló és korszerűsítik a tetőzetet is. A forrás felhasználásával már ősztől új köntösben és minőségi játszóparkkal fogadja az intézmény az óvodásokat.

Kapuvár önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a kisgyermekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítása. A most induló projekt célja az óvodás korosztály mindennapjainak segítése, jobbá tétele.

A Rákóczi Ferenc és a Bercsényi utca sarkán elhelyezkedő Gartai Tagóvoda korszerűsítése az ellátás színvonalában tud mérhető módon előre lépni. Megújul a tető, kicserélik a villamosrendszert. Modernizálják a vizesblokkot, korszerűsítik a belső közlekedési felületeket. A fejlesztés során 3 foglalkoztató, valamint egy tornaszoba is megújul.

Az épületfelújítás következtében az eredeti állapottal megegyező számban teljesen megújulnak a WC-k, mosdók, csaptelepek, falikutak, zuhanytálcák. Az energiahatékonyság is javulni fog, mivel acéllemez kompakt lapradiátorok fogják a hőleadást biztosítani. A felújítás során a világítótestek, valamint falikapcsolók, aljzatok, vezetékek védőcsövezése, cseréje is megtörténik. Elsődleges cél a tetőzet korszerűsítése is, mivel nagy esőzések alkalmával az épület beázik.

A pályázati forrásból eszközbeszerzés is megvalósul. A gyermekek változatos játéktevékenységét, mozgásigényük kielégítését szolgálva biztonságos játszóeszközök elhelyezésére is sor kerül az udvari játszóparkban.

A tervezett beruházás nagyban elősegíti a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztését, az intézmény színvonala, komfortossága emelkedik. A szolgáltatás- és minőségfejlesztéssel kialakul egy korszerű, változatos játszóterekkel felszerelt óvoda, mely az ide járó gyermekek számára vidámabbá teszi a mindennapi életet. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás