Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Április 09. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Óvakodjon az online csalóktól!

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy megyénkben az utóbbi időszakban több esetben fordult elő olyan eset, melynek során csalók telefonon keresztül bankjuk alkalmazottjának magukat kiadva kérték el a sértettek bankkártya adatait, majd nagyobb összeget emeltek le az adatok birtokában a bankszámlájukról.

További módszerként említhető, mikor a gyanútlan internet és netbank használó, kecsegtető internetes hirdetésre, mint például kedvező kriptovaluta vásárlásra jelentkezve egy olyan elkövetési módszerbe fut bele, melynek során a hirdető részéről egy tört magyarsággal beszélő személy meggyőző szövegkörnyezettel olyan alkalmazás, /jelen esetben AnyDesk / letöltésére kéri a sértettet, mely program segítségével visszaállíthatatlan tranzakciókat tud végrehajtani a sértett netbankján keresztül.
A hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

- Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!

- Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!

- Bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben! A különböző pénzintézetek az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat.

- Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Csornai Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból