Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 23. 09:11, kedd | Bulvár

Pokémon Go rendőrosztag alakult a játékosok megfékezésére

Pokémon Go rendőrosztag alakult a játékosok megfékezésére

Az óvatlan Pokémon Go játékos könnyedén azon kaphatja magát Bangkokban, hogy kattan a bilincs.

A Pokémon Go játékosok már okoztak egy-két problémát, és ahogy az sajnos minden hisztériánál lenni szokott, emberi életet is követelt a dolog, de szerencsére nem ez az általános. Sokkal inkább az olyan viccesen idióta dolgok, mint az a játékos, aki rendőri körözés alatt sétált be egy rendőrőrsre, hogy megcsípjen egy jószágot. De van, ahol felfigyeltek a játék fizikai sérülést okozó veszélyeire.

Bangkokban észnél kell lennie azoknak, akik Pokémonokat akarnak elkapni, mert üldözőből könnyedén válhatnak üldözötté úgy, hogy van a városban egy ötvenfős rendőri különítmény akik a “Pokémon vadászok vadászai” néven illetik magukat, és Sanit Mahathavorn rendőrfőnök nevezte ki őket. A mobiltelefonos kamerával sasoló rend őrei Bangkok tíz olyan körzetét járják, ahol elég nagy szokott lenni a forgalom, és a Pokémon vadászok számára nem ajánlott terület. Mert van, ahol már akad Pokémon no-go zone a “hajtóknak”. És azt, hogy arrafelé milyen őrület jellemzi az egészet, ez a videó nagyon jól szemlélteti:

Akit a rendőrök rajtakapnak, hogy ignorálja a forgalmat és mindezt a játék miatt teszi, annak máris nyomják a kezébe a 30 dollárnak megfelelő helyi fizetőeszközben meghatározott csekket, ami így elsőre nem hangzik soknak, de azért mégiscsak figyelemre méltó kezdeményezés a rendőrség részéről. Mindez azért van, mert mióta elindult a játék Délkelet-Ázsiában, a Pokémon rajongók komoly gondokat okoznak a város teljes területén, ez pedig már nem játék akkor, ha valakit emiatt gázol el valami nehezebb jármű.

Címkék: örület, Pokémon Go

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára