Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 11. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Polgári védelmi napot és gyakorlatot tartottak Petőházán

Polgári védelmi napot és gyakorlatot tartottak Petőházán

Nyúlgátat építettek, szivattyúztak, kidőlt fákat vágtak, mentettek.

Polgári védelmi napot és gyakorlatot tartottak a település kezdeményezésére Petőházán. Az esemény kiegészült a helyi önkéntes tűzoltók bemutatójával, valamint eszközeik bemutatásával. Reggel 8 órakor a szirénából felhangzott a két perc hosszan tartó katasztrófariadó jelzés, majd a himnusz elhangzása után köszöntőt mondott Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Piskolti Béla polgármester is üdvözölte a résztvevőket.

A katasztrófavédelmi gyakorlaton 38 fő köteles, 12 fő önkéntes polgári védelmi szervezet tag, valamint a Sarródi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 6 fővel, továbbá 5 fő önkéntes állampolgár vett részt, akik bemutatták a polgári védelmi célra lebiztosított technikai eszközeiket.

A gyakorlat az egykori cukorgyár területén zajlott, ahol egy feltételezett vihar után a megáradt Ikva patak miatt árvízi védekezés céljából nyúlgátat kellett építeni, vízkormányzási, szivattyúzási feladatok keletkeztek, valamint kidőlt fákat kellett eltávolítani a résztvevőknek. Az egyes gyakorlatelemek szakmai irányítása, bemutatása Regényi Győző tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő feladata volt. A gyakorlat értékelését Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő végezte, aki a végrehajtást megfelelőre értékelte.

A gyakorlat résztvevői fegyelmezetten hajtották végre a Veszélyelhárítási Tervben foglaltakat, felkészültek a természet okozta károk felszámolására, és gyakorolták az ezzel kapcsolatos polgári védelmi feladatokat. A végrehajtásban résztvevő szervezetek feladatainak megismerése mellett, lehetőségük nyílt a szervezetek közötti együttműködést is gyakorolni, miközben munkájukkal növelték a településen élők biztonságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.