Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 02. 18:39, szombat | Helyi
Forrás: HétFő KC

Rábaköz Kupa U 10

Rábaköz Kupa U 10

Utánpótlás lány kézilabda kupa

Izgatottan vártuk május 26-át, amikor a kézilabda kedvelők kisebb korosztálya is megkezdhette küzdelmeit a Rábaköz Kupa keretein belül. Habár sejteni való volt, hogy a fiatal életkor miatt kevesebb jelentkező lesz, mint az U12-es megmérettetésen, de így sem maradtak el az izgalmasnál izgalmasabb mérkőzések.
A rendező HétFő KC ETO 2001-es valamint 2002-es csapatai mellett megtisztelte jelenlétével a kupát a Csorna SE, az ETO kölyökkézi, valamint a Kölyökkézi Győr csapata. A csapatoknak ez volt az első megmérettetésük egymással, eddig még nem találkoztak. A kupa előtt papírforma nem létezett, de az esélylatolgatás során sejteni lehetett, hogy az ETO Kölyökkézi lehet a végső győztes. A lányok több éve együtt játszanak és mindegyikük gyors, jól képzett, valamint egy kitűnő edző áll élükön.

Győzelmük útjába próbált állni elsősorban a Csorna SE együttese, akik szintén hosszabb ideje együtt játszanak, de ez most nem sikerült nekik. Köszönet Balassa Katalin edzőnek, aki a nehézségek ellenére is vállalta a szereplést. Reméljük jövőre is megtisztel minket jelenlétével. A Kölyökkézi csapata méltó ellenfele volt az összes csapatnak. Becsülettel küzdöttek és nem adták fel, még az erősebb és rutinosabb csapatokkal szemben sem. Épp ezért büszkék lehetnek a megszerzett 4. helyre.

A HétFő KC ETO 2001-es és 2002-es csapatai annak ellenére, hogy első megmérettetésükön vettek részt, éremesélyesnek tartották őket. A játék képe ezt igazolta is. A meccs rutin hiánya meglátszott néha a lányok játékán, de nem adták fel, bizonyítani akartak, hogy szükség van rájuk a lány kézilabda utánpótlásban, és ez sikerült is nekik. Megyesiné Árpási Judit és Élő Kinga edzők szakavatott kezei alatt hamarosan nem a dobogó második és harmadik helyeiért fognak küzdeni, hanem a legfényesebben csillogó érmek elhódításáért szállhatnak harcba bármelyik kupában.

Ruskó Katalin tanítványai végül igazolták a várakozásokat, az ETO Kölyökkézi végig magabiztos és nagyarányú győzelmekkel tudta bezsebelni az aranyat és az ezzel járó vándorserleget, amit nem más, mint az AUDI ETO KC utánpótlásért is felelő szaktekintélye, Konkoly Csaba adta át a meglepett gyerekeknek. A szakember megtekintett több mérkőzést és biztosította a csapatokat és az edzőket is, hogy jó úton haladnak és ezt követni is kell.Köszönet neki a jelenlétéért és a szakmai tanácsért.

Köszönet továbbá Farád polgármesterének Szalai Zoltán úrnak, a Király Iván Körzeti Általános Iskola igazgatójának Márczisné Varga Líviának, akik segítsége nélkül ez a torna nem jött volna létre!

A Kupa véget ért, mindenki rengeteg élménnyel gazdagodott, büszkék lehetünk a fiatal gyerekekre, kiknek csillogó szemét látva nem kérdés: jövőre veletek, újra, ugyanitt!

Hajrá HétFő KC!

Gyűrű Vivien

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.