Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 17. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Semmi nem volt rendben a teherautó ellenőrzésekor

Semmi nem volt rendben a teherautó ellenőrzésekor

A TISPOL által szervezett „Truck and Bus” elnevezésű fokozott közlekedésrendészeti akció jegyében 2019. október 15-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereinek támogatásával vég

Az akció során 10 órakor intézkedés alá vontak a 8612-es számú úton egy magyar forgalmi rendszámú MAN típusú tehergépjárművet és annak sofőrjét. A rendőrök megállapították, hogy a tehergépkocsit vezető 24 éves férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, szakmai képesítést nyújtó igazolvánnyal, illetve PÁV vizsgával. Emellett nem volt nála érvényes fuvarlevéltömb sem.

A gépjármű jogszerű használatának ellenőrzése során kiderült, hogy arra nem volt érvényes felelősségbiztosítás, közúti árutovábbítási engedély, és a menetíró készülék nem rendelkezett érvényes illesztéssel sem, valamint nem helyeztek bele tachográf-korongot. A járművezető nem tudta igazolni korábbi, 28 napra vonatkozó tevékenységét sem, így a közúti szállítás szociális előírásaira, a vezetési időre, a szünetre, illetve a megszakításra és a pihenőidőre vonatkozóan nem álltak a hatóságok rendelkezésre adatok.

A feltárt hiányosságok miatt az ügyben a járművezetővel és a szállítóval szemben közigazgatási hatósági eljárás, valamint szabálysértési eljárás megindítását is kezdeményezték az intézkedők.

A nagy össztömeggel közlekedő szállítójárművek és az autóbusszal személyszállítást végző járművek részvételével történő balesetek esetében a személyi sérülés bekövetkezésének esélye fokozottan jelentkezik. Az élet és egészség védelme, valamint a közlekedési fegyelem folyamatos erősítése érdekében a megye rendőrei kiemelten figyelnek arra, hogy fellépjenek az ilyen jellegű járművet vagy járműszerelvényt vezető személyek és a szállítást végző cégek jogsértő cselekményeivel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.