Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 17. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Senki ne veszítse életét a közutakon

Senki ne veszítse életét a közutakon

Célirányos ellenőrzéseket végez szerdán a rendőrség a kiemelt kockázatú helyszíneken.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy 2018. szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL szándéka, hogy az EDWARD Napot megelőző időszakban valamennyi úthasználó - akár csak néhány percig is – gondolkodjon el azokról a kockázatokról, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára és hogyan lehet ezeket csökkenteni. A szervezők úgy gondolják, hogy az EDWARD Nap jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák csökkentéséhez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság célja, hogy ezen a napon a gyalogosok - mint védtelen közlekedők - biztonságára helyezi a hangsúlyt, elősegítve a TISPOL által kitűzött célok megvalósítását.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy 2018. szeptember 19-én 8 óra és 20 óra között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében, a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése miatt célirányos ellenőrzést tartunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.