Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 13. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Spanyolországból is kupákkal tért haza a Castrum

Spanyolországból is kupákkal tért haza a Castrum

Egy első és két második helyet szereztek a nemzetközi mezőnyben.

Március 9-én rendezték a XXIX. Spanyol Kyokushin Karate Bajnokságot Madridban, melyre meghívást kapott a kapuvári karate egyesület. A Castrum három versenyzővel vett részt a spanyol bajnokságon, és mind hárman kategóriájuk döntőjébe jutottak. Costa Rica, Anglia, Svédország, Svájc és a házigazda Spanyolország mellett Magyarországról a Castrum harcosai vettek részt a spanyolok EB kvalifikációs versenyén.

Shihan Escalera, a spanyol shinkyokushin karate szervezet vezetőjének meghívására 5 fős delegáció indult Kapuvárról Madridba, hogy Magyarországot képviselve részt vegyen a spanyolok legnagyobb versenyén.

A kapuvári gimnazista Csonka Lili a junior -60 kg-os női mezőnyben, előbb test KO-val győzedelmeskedett, majd wazarikkal folytatta tovább a menetelését a dobogóig. A döntőben bírói döntéssel maradt alul fekete öves vetélytársával szemben. Így lett második helyezett.

Bán Lili a felnőtt női mezőnyben szintén a döntőig verekedte magát, ahol a hosszabbítást követően kissé haza fele “lejtett a pálya”, így Lilinek is be kellett érnie az ezüstéremmel.

A Széchenyi Egyetem elsőéves hallgatója Pantelics Bence, az U21 felnőtt -75 kg-os férfi kategóriában osztotta kemény ütéseit, rúgásait. Első küzdelmét test KO-val fejezte be, majd a második küzdelem hosszabbításában combra rúgta le ellenfelét. A döntőbe már kellő adrenalinnal érkezve teljesítményét tovább fokozta, hogy a küzdelem hajrájában egy baráti spanyol egyesület karatékái tombolva zúgták a RIA! RIA! HUNGÁRIA-t! Bence megtáltosodva ment előre, és bírói döntéssel szerezte meg a spanyol bajnoki címet, már az első két percet követően!

- Három versenyzővel, és bizakodva indultunk Madridba. Remek verseny volt nekünk a nemzetközi tapasztalatszerzéshez az Európa Bajnokságok előtt. Mindkét Lili teljesítményével elégedett vagyok, hisz a döntőben elég szoros küzdelmeket vívtak spanyol ellenfeleikkel. Arra egyáltalán nem számítottam, hogy hallani fogom a RIA! RIA HUNGÁRIÁ-t, de még én is bele borsóztam Bence hajrájába, és utána spanyolok meleg gratulációiiba! Köszönöm a Castrum támogatóinak, és Kapuvár vezetőinek, hogy segítik a gyerekek versenyzését, és kőkemény részesei sikereinknek!” – nyilatkozta Pantelics Péter a Castrum elnöke.

Címkék: castrum, karate, kyokushin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.