Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 02. 13:00, csütörtök | PR
Forrás: saját forrás

Spóroljon az ablakkal!

Spóroljon az ablakkal!

Ablakon kidobott pénz – tartja a mondás a felesleges költekezésről.

A rosszul szigetelt vagy elöregedett nyílászárókon keresztül nem csak képletesen, de valóságosan is szórjuk a vagyonunkat, hisz fölöslegesen és drágán fűtjük az utcát.

A téli időjárás után érdemes nyílászárókat cserélni, ha soknak találja az elmúlt hónapokban fűtésre költött összeget. Azért tegyük gyorsan hozzá azt is, hogy az mostani tél nem volt nagyon hosszú és valamivel enyhébb is volt a szokásosnál, a szélre viszont itt a Rábaközben nem lehet panasz. Egy régi, rosszul szigetelt ablaknál gyorsan kiszökik a szoba melege.

Ha már az ajtó-ablakszigetelésén gondolkodunk, esetleg már meg is született a családi döntés, érdemes szakemberrel egyeztetni, hogy milyen megoldást javasol az adott körülmények között. Hasznos lehet a tervezésnél ha a lakás, ház adottságait figyelembe véve készül egy helyszíni felmérés, majd annak megfelelően egy árajánlat, így nem éri meglepetés a megrendelőt, amikor a munkák végeztével benyújtják a számlát. Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, ha nincs tapasztalatunk az aktuális árakról. Nem árt, ha ismeri az adott vállalkozást, ugyanis gyakori, hogy idegen cégek előleget kérnek, majd soha többé nem látjuk őket és a pénzünket sem. Bízzon a helyi vállalkozókban!

Az ablakok cseréjekor dönteni kell, hogy műanyag- vagy fa-, legritkábban fémkeretes megoldásra voksolunk-e. Energiatakarékosság szempontjából nincs különbség a két megoldás között, mégis sok tekintetben eltérnek egymástól. Az előre gyártott, műanyag tokos rendszerekkel általában gyorsabban dolgoznak a mesterek, beépítése is egyszerűbb, utólagos kezelést, gondoskodást nem igényel. A fa keretek esztétikusabbnak és igényesebbnek számítanak, otthonosabbá teszik a helyiségeket. Ha ilyet választunk tisztában kell lennünk azzal, hogy a fa folyamatos kezelést, ápolást igényel, vagyis félévente, évente érdemes egyszer favédő anyaggal átkenni, hogy a nedvesség és a hőkülönbség ne okozzon hosszú távon károsodást benne.

A felújításra költött pénz megtérül és érdemes észben tartani, hogy a jól szigetelt lakás nem csak a hideg, de a nyári forróság ellen is véd.

További információkért elég a hirdetésekre kattintani!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?