Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. November 30. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szany térségében balesethez, Rábakecölön tűzhöz riasztották a múlt héten a Rábaköz tűzoltóit

Szany térségében balesethez, Rábakecölön tűzhöz riasztották a múlt héten a Rábaköz tűzoltóit

A megyében a múlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a tűzoltók, tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó hétfő délután Sopronban a Balfi úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket, letakarították az úttestet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy parkoló személyautó Nagybajcson, a Petőfi Sándor utcában kedden délután. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a győri hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egység megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd eloltotta a lángokat.

Egy kamion hátuljának ütközött egy teherautó szerdán, kora délután az M1-es autópálya 114-es kilométerszelvényénél, Győr térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A hátsó járműbe beszorult a vezetője, akit a győri hivatásos tűzoltók feszítővágóval emeltek ki és átadták a mentőknek, azonban már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét veszítette. Az érintett útszakaszt lezárták a beavatkozás idejére.

Megcsúszott az úton, fának ütközött, majd tetejére borult csütörtökön kora reggel egy személygépkocsi a Rábacsanakot és Szanyt összekötő út 24-es kilométerszelvényénél. A járműben csak a vezetője utazott, aki beszorult. A csornai hivatásos tűzoltók feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadították ki a sofőrt és átadták a mentőknek. Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Tűz keletkezett Rábakecölön, egy Arany János utcai családi ház pincéjében csütörtökön délelőtt. A kazánházban a kazán mellett felhalmozott hulladék és lom égett mintegy öt négyzetméteren. A kapuvári és a csornai hivatásos, a répcelaki önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották. A rajok a füsttel telítődött lakórészt kiszellőztették és hőkamerával átvizsgálták.

Megcsúszott az úton, árokba borult és villanyoszlopnak ütközött egy furgon pénteken délután Sopron és Balf között. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit és értesítették az áramszolgáltatót a sérült villanyoszlop miatt. Az autó vezetőjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kisebb tűz keletkezett egy lakásban, Sopronban, az Uszoda utcában vasárnap reggel. Ágybetét és ruhanemű égett egy szobában. A város hivatásos tűzoltói egy embert kihoztak a lakásból, amely megtelt füsttel, eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A lakót kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása