Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 02. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Százmilliókat takaríthatnak meg

Százmilliókat takaríthatnak meg

Azzal, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es és 2-es terminálja között lévő épületekbe költözik vissza a társaság, évi közel egymillió eurót takaríthatnak meg – írja a Világgazdaság szerdai számában.

Mint René Droese, a Budapest Airport (BA) ingatlangazdálkodási igazgatója a lapnak elmondta, a Strabag Építő Zrt. és a BA vezetői aláírták a Malév számára átépítendő irodaházakkal kapcsolatos legnagyobb szerződést. A már korábban a Malév által használt, de később megüresedő épületek bontása és átalakítása folyamatban van, több millió eurónyi beruházásról van szó. A befektető a BA, amely a jövőben is az épület tulajdonosa marad. A Malév ötéves bérleti szerződést kötött nagyjából tízezer négyzetméternyi irodaterületre.

A Világgazdaság emlékeztet arra, hogy a BA nemrég több fejlesztést is bejelentett, így három év múlva épülhet meg a közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező 3-4 csillagos szálloda a 2B terminállal szemben. Ez azonban csak egyik eleme annak a mintegy 300 millió eurós (82,5 milliárd forintos) fejlesztésnek, amely a következő 10-15 évben valósulhat meg a repülőtér területén. A beruházások által a jelenlegi 12 ezer munkahely mellett 10 ezer új jöhetne létre a légikikötőben és a hozzá kapcsolódó létesítményekben – írja a lap.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;