Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 19. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Szerda délelőtt 11 órakor tartanak közmeghallgatást Csornán

Szerda délelőtt 11 órakor tartanak közmeghallgatást Csornán

Mi értelme ennek?

Csorna Önkormányzat honlapjáról megtudhattuk, hogy a képviselő-testület november 20-án szerdán 11 órakor (!) közmeghallgatást tart.

A közmeghallgatás intézményéről az önkormányzati törvény így rendelkezik:
54. § A képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb tizenöt napon belül választ kell adni.

Mindenféle kommentár nélkül csak kérdéseket tennénk fel a közmeghallgatás szervezésével kapcsolatban.

Udvarias, tisztességes-e olyan időpontra meghívni az érintetteket, munkaidőben délelőtt 11 órára, amikor biztos, hogy nem tudnak részt venni?
Ha késő délután is kevesen vettek részt a korábbi közmeghallgatásokon, akkor mit várnak a délelőtt 11 órai időponttól? Miért nem lehet úgy megszervezni és meghirdetni a közmeghallgatásokat, hogy azon részt is akarjanak venni a csornaiak?
Keresi vagy kerüli a választókkal való találkozást az új csornai önkormányzat? Ha magabiztos fölénnyel megnyerték az októberi választást, miért nem tisztelik meg a választóikat azzal, hogy olyan időpontra hirdetik meg a közmeghallgatást, amikor az emberek el is tudnak menni?
Tényleg közmeghallgatást akar-e tartani az csornai önkormányzat, vagy csak túl akar lenni egy kényelmetlen programon? Nehogy már bárki elkezdjen kérdezősködni, amit ők általában akadékoskodásnak, ellenségeskedésnek tekintenek?
A választási győzelem után miért nem használják ki a lehetőséget, hogy tájékoztassák a csornaiakat a terveikről, és meghallgassák a véleményüket? Csak a szavazatuk kellett, a véleményük nem?

Ezekre a kérdésekre szerda délben biztos nem kapunk választ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei