Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 03. 17:53, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Szigorodnak a gépjármű műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a gépjármű műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok

A közlekedési hatóság törli a vizsgabiztosok nyilvántartásából azt, aki a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit 2 éven belül 5 esetben, vagy pedig egyszer, de súlyosan megszegi, illetve azt is, aki a vizsga során a mérőműszereket illetéktelenül befolyásolja vagy szándékosan valótlan adatokat rögzít.

A szabályok a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletet módosító tervezetben találhatók, és a kormány honlapján jelentek meg.
A törlés 5 évre szól. Azt követően is csak akkor lehet újra vizsgabiztos az illető, ha elvégzi az ehhez szükséges alaptanfolyamot, és azt követően eredményes vizsgát tesz.
A közlekedési hatóság akkor függeszti fel a vizsgabiztos tevékenységét, ha a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit megszegte, vagy ha elmulasztotta bejelenteni a személyi adataiban, képzettségében, beosztásában és munkaadójában bekövetkezett változásokat. A felfüggesztés az utóbbi esetben az azt megalapozó okok megszüntetéséig, de legfeljebb hat hónapig tarthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.