Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 13. 18:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: shoot4earth.org

Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont

Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont

Ismét megrendezik a hétvégén a Forgass a Földért! (Shoot4Earth!) elnevezésű, nemzetközi rövidfilmes versenyt Szekszárdon, amelyre a környezettudatosságról szóló filmeket várnak a szervezők

- közölte a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara az MTI-vel.

A verseny célja, hogy a film eszközeivel felhívja a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére - írták közleményükben.

A verseny szombaton helyi idő szerint 10 órakor kezdődik; a résztvevőknek egy nap áll rendelkezésükre az egyperces film elkészítésére.

A szervezők a verseny kezdetén időzónánként több elemet ismertetnek, amelyből a készítőknek egyet kell beépíteni a versenyfilmbe. A filmmaratonra bárki bárhonnan nevezhet a verseny weboldalán, a shoot4earth.org-on. A filmek készítéséhez egyaránt használhatnak kamerát, kamerás mobiltelefont vagy kameraként működő fényképezőgépet, a versenydarabok műfaji megkötés nélkül lehetnek élőszereplős rövidfilmek, videoklipek vagy animációk.

A játék összdíjazása 5000 dollár értékű pénz- és tárgyjutalom, a zsűri külön díjazza majd a magyar és a magyar diaszpórából érkező alkotásokat.

A rendezvény fővédnöke Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a zsűri elnöke Lawrence David Foldes, az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a Diák Oscar-díj Végrehajtó Bizottságának tagja, társelnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Sandeep Marwah, az Indiában filmes képzést is nyújtó Ázsiai Filmes és Televíziós Akadémia alapító elnöke.

A filmmaraton eredményét kedden online hirdetik ki.

A Forgass a Földért! rövidfilmes versenyt 2013 óta rendezik meg Szekszárdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.