Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: Átlátszó

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

Az eredeti tervek szerint az 50 méter hosszú sétányt a fák lombkoronájának a szintjébe álmodták meg, most egy pusztaság közepén áll Nyírmártonfalván.

Régi igazság, hogy csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek. Vagy mertek nagyot álmodni. Nyírmártonfalva fideszes polgármestere azok közé tartozik, akik nem futamodnak meg az álmaik elől. Ha valamit a fejébe vesz, azt tűzön-vízen keresztülviszi. Most például egy lombkoronasétány épült az alföldi faluban, uniós pénzből, ahogyan kell, hatvanmillió forintért. Egyetlen apró szépséghibája van, mégpedig az, hogy amerre a szem ellát, sehol egy fa, ebből kifolyólag lombkorona sincs.

Erről is szól az Átlátszó filmje.

A történet megihlette az "internet művészeit". Ahogy lenni szokott hasonló esetekben, sorra jelentek meg a mémek. Sírva vigad a magyar.

Végül ismerkedjünk meg Nyírmártonfalva címerével (forrás https://www.nemzetijelkepek.hu/nyirmartonfalva-kozseg)
Ez nem vicc! Bár sok mindent megmagyaráz...

Címer típus: Önkormányzati címer
Leírás
Nyírmártonfalva község címerének alapját két oldalán ívesen, illetve felső csúcsain 45 fokban lemetszett, alul csúcsban végződő pajzs képezi, melynek felső kétharmadában lévő kék mező az égboltot, az alsó harmadában lévő zöld domborzat a földet jelképezi. A pajzsot ezüstkeret fogja körbe. Ezen belül helyezkedik el egy ezüstbalta, heraldikailag balra néző éllel. A pajzson kívül mindkét oldalon tölgy, illetve akáclevél szegélyezi a címerpajzsot. A címerpajzs bal oldali részén a tengelytől felfelé tölgy, alsó irányban pedig akáclevél öleli arany- és zöld színben. Ez ismétlődik meg a pajzs jobb oldalán ezüst- és zöld színben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.