Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Szeptember 29. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Az elmúlt évek során megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára.

A heves esőzések gyakran okoznak villámárvizeket, illetve a településeken végigzúduló csapadékáradatot. Több alkalommal is előfordult, hogy néhány óra alatt akár egy havi átlagos csapadékmennyiség is lezúdult, melyet képtelenek voltak elvezetni az érintett települések belterületi csapadékvíz elvezető rendszerei.

A heves esőzések által okozott károk elkerülhetők vagy jelentősen mérsékelhetők, ha a vízelvezető rendszereket folyamatosan karbantartjuk.

A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása - az ingatlan előtti szakaszra terjedően - az ingatlan tényleges használójának kötelessége.

A nagy mennyiségű csapadék következtében fokozottan terhelődhetnek a vízelvezető árkok, árokrendszerek, ezért rendszeresen el kell végezni a szükséges karbantartási munkálatokat, törekedve arra, hogy a vízelvezető rendszerek bármikor képesek legyenek betölteni rendeltetésüket. Az esőzések jelentős mennyiségű iszaphordalékot hordhatnak be az árkokba a szántóföldekről, földes utakról, melyek az árkok eliszapolódását okozzák.

Fontos, hogy az év minden időszakban ellenőrizzük az árkok, átereszek átjárhatóságát, tisztaságát, hiszen ezzel jelentős károktól óvhatjuk meg ingatlanunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?