Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Terjed a malária gyógyszer-rezisztens törzse

Terjed a malária gyógyszer-rezisztens törzse

Számos délkelet-ázsiai országban terjed a malária gyógyszer-rezisztens törzse. Az Egészségügyi Világszervezet ezért halaszthatatlan lépéseket sürget a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében - írja a Daily News.

A malária kezelésére használt artemisinin elleni rezisztenciát először 2008-ban regisztrálták a szakemberek a Thaiföld-Kambodzsa határnál, majd később Vietnámban és Mianmarban is kimutatták.

Az artemisinin, amelyet a Plasmodium falciparum kórokozó által okozott malária betegség kezelésére használnak, megjelenése óta jelentős mértékben csökkent a vírus előfordulásának aránya. 'A rezisztenciát nagyon komolyan kell venni, ugyanis globális szintű veszély fenyeget, hogyha az elterjed' - mondta Shin Young, a WHO csendes-óceáni régiójának igazgatója.

Ennek megállítására a WHO számos programot dolgozott ki, az igazgató szerint azonban nem elég az egészségügyi küzdelem, be kell vonni a kereskedelmi, a mezőgazdasági, de a bevándorlási szektort is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.