Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Január 23. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Közi Horváth József Népfőiskola

Térségi matematika versenyt rendeztek Agyagosszergényben

Térségi matematika versenyt rendeztek Agyagosszergényben

A Népfőiskola ápolja Endrédy Vendel emlékét.

Január 20-án, szombaton rendezték meg a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében az agyagosszergényi Általános Iskolában az Endrédy Vendel Térségi Matematika Versenyt, melyre 6 iskola 23 tanulóját nevezték. A Népfőiskola 2016-ban hívta életre az egykori matematika-fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő térségi matematikaversenyt.

A rendezvény kezdetekor Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a Népfőiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket, megemlítve, hogy immár harmadik éve, egyre nagyobb érdeklődés mellett kerül megrendezésre a verseny. A versenyidő leteltét követően a diákok Hadarics Kálmán, a verseny védnökének kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel emlékszobát, ahol megismerkedhettek életével és munkásságával..

Az eredményhirdetés kezdetekor Czinder Györgyné a verseny szakmai felelőse köszönetet mondott minden résztvevőnek – diákoknak, felkészítő- és kísérőtanároknak és a helyi pedagógusoknak. Endrédy Vendelt idézve – csodálatosan szép a világ és csodálatosan szép a matematika, mert Isten adta – foglalta össze a verseny esszenciáját. Szakmai értékelésében elmondta, hogy a 4. osztályosok mezőnye kiegyensúlyozottabb volt, a pontszámok közel álltak egymáshoz. A 7. osztályosok esetében arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy a feladat szöveget mindig jól és pontosan értelmezzék, azt ne próbálják megváltoztatni, hanem az adott feltételekkel gondolkodjanak.

A 4. osztályosoknál az agyagosszergényi iskola diákja Soós Áron, a 7. osztályosoknál a kapuvári Páli Szent Vince katolikus iskola diákja Boldis Barnabás végzett az első helyen. (A helyezetteket lenti táblázatunkban olvashatják)

Hadarics Kálmán hangsúlyozta, hogy a Népfőiskola fontosnak tartja a verseny mellett Endrédy Vendel életútjának bemutatását, megismertetését. A fiataloknak azt tanácsolta, hogy felnőtté válás során gondoljanak arra, hogy előttünk lévő nemzedékekben jártak már olyanok, akik példát mutattak nekünk, akik az élet nehézségeit is próbálták úgy megjárni, hogy abból eredmény származzon, nemcsak az övék, hanem a későbbi generációk számára is. Minden jelenlévőnek pedig azt kívánta, hogy Endrédy Vendel szellemiségét legalább egy kis mértékben vigyék magukkal.

Szalai Viktor népfőiskolai alapító a rendezvény végén bejelentette, hogy a Közi Horváth József Népfőiskola az idei esztendőben elindít - szintén általános iskolások részére - egy térségi asztalitenisz-versenyt és egy térségi magyar nyelv és irodalom versenyt.

A rendezvény és a díjazottak nyereményeinek támogatásáért köszönet a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontnak, a soproni Stonecartonnak, a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központnak és a Tercia Fertőendrédnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.