Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Március 04. 16:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több hónapra lezárnak egy közúti átkelőt a magyar-szlovén határon

Több hónapra lezárnak egy közúti átkelőt a magyar-szlovén határon

A Mura-híd felújítása miatt március 18-tól július 31-ig lezárják a Letenye-Gorican I. közúti határátkelőhelyet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére.

Ezen az átkelőhelyen jelenleg az autóbuszok kivételével a személyforgalom és a teherforgalom haladhat a magyar-szlovén határon.

A rendőrség közleményében azt írta, a híd átépítésének időszakában a Letenye-Gorican II. autópálya-határátkelőhelyet használhatják a személy- és tehergépjárművek, valamint az autóbuszok.

Alternatív, elkerülő útvonalként egyrészt a Barcs közúti határátkelőhelyet ajánlják, amely tehergépjárművek számára súlykorlátozás nélkül igénybe vehető, valamint a Berzence közúti határátkelőhelyet, ahol a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes. A másik lehetséges elkerülő útvonal a rendőrség szerint az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza, azonban felhívják a figyelmet arra, hogy ezen az útvonalon átépítési munkálatok folynak, ezért torlódásokra kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.