Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 22. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több megyére hófúvás miatt figyelmeztetnek

Több megyére hófúvás miatt figyelmeztetnek

A havazás, illetve hófúvás veszélye miatt néhány dunántúli megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: havazás legfőképp a Dunántúlon várható. A szerda éjjeli órákig mintegy 5-10 centiméter, csütörtök estig további 5-15 centiméter friss hóréteg alakulhat ki. A nagyobb mennyiség főként a délnyugati tájakon, valamint a 200-300 méternél magasabban fekvő területeken valószínű.

A havazás veszélye miatt Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, helyenként eső is várható. A hajnali órákban az Alföld déli részén helyenként ónos eső is előfordulhat - jegyezték meg.

Kiemelték továbbá, hogy a Nyugat-Dunántúlon a 45 kilométer/óra körüli széllökések gyenge hófúvást is okozhatnak. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok általában mínusz 2 és plusz 5 Celsius-fok között alakulnak, de a Tiszántúlon plusz 5-7 fok is lehet.

A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken, a nap első felében még többfelé havazhat. Aztán a hétvége további részében szárazabb, de egyúttal egyre hidegebb idő várható. Vasárnap a leghidegebb órákban néhol mínusz 15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, a maximumok pedig országszerte mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.