Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 13. 09:56, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Topp-Cars Rallye Team a 16. Mikulás Rallye-n

Topp-Cars Rallye Team a 16. Mikulás Rallye-n

A Topp-Cars Rallye Team két autóval képviseltette magát a 16. Mikulás Rallye-n.

A Veszprém környéki verseny tavalyi amatőr kiírásának a győztese, Ranga Péter és Baumhakl Kornél, valamint a Pécs környéki Rallye Sprint Bajnokság 2012-es abszolút kiírásának ezüstérmes párosa Szvatek Zsolt és Török Attila állt rajthoz a csapat Mitsubishi Lancer EVO IX-vel.

A Ranga - Baumhakl kettős akár csak 2011-ben, úgy idén is végig harcban állt az amatőr kiírás győzelméért, ám ezúttal meg kellett elégedniük a második hellyel, igaz mindössze 0.2 másodperccel maradtak le az előttük végző, WRC-vel versenyző párostól.

A Szvatek - Török duó ígéretesen kezdett - abszolút harmadik idő az amatőrök között -, de a későbbiekben elpártolt mellőlük a szerencse, s az ötödik szakaszon a verseny feladására kényszerültek.

Ranga Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4):

Rettenetesen tetszett a verseny! Egész évben azt vártam, hogy elinduljak a Mikulás Rallye-n, mert élményben sokkal többet ad, jobban élvezhető, mint egy Sprint verseny.

A tempónk jó volt, csak sajnos mindkét körben vétettem egy-egy komoly hibát a hosszú, Sólyi szakaszon. Az első körvégére teljesen elfogytak a puha gumiijaink, a zártakat pedig nem mertük feltenni. Az esést ennek is tudom be, hogy már nagyon kopott volt a gumi a második körben. Éreztük, hogy nincsen semmi tapadás és csak csúszkálunk egyik kanyarból a másikba.

A fent elmondottak ellenére vezettük a versenyt, de az utolsó szakaszon Zsíros Gabi gyorsabb volt, s ha csak két tizeddel is, de megelőzött minket. Ettől függetlenül, nem vagyok szomorú, úgy érzem, hogy a tempónk megvolt, jól éreztük magunkat az autóba Kornéllal és a csapat is kiválóan dolgozott.

Szvatek Zsolt (Mitsubishi Lancer EVO IX):

Mindig is tetszett a Mikulás Rallye, mikor még nem versenyeztem, nagy vágyam volt, hogy egyszer elindulhassak itt. Szeretek murván autózni, úgyhogy nagyon vártam a versenyt.

Az első kör úgy gondolom, hogy egy apró műszaki hibától eltekintve nem volt rossz, tudtunk abszolút harmadik időt is autózni az amatőr mezőnyben.

A harmadik gyorson sajnos kétszer is hibáztam, pedig addig tetszett, ahogy haladtunk. A következő, Sólyi szakaszon sajnos fennakadt a gáz, neki csapódtunk a partoldalnak és az autó jobb hátulja is megsérült. Ettől kezdve folyamatosan rugdosnom kellett a gázpedált, mert rendszeresen fennakadt. Onnantól fogva nem tudtam megbízni az autóban, ez rá is nyomta a bélyegét arra a gyorsaságira. Az utolsó szakasz rajtjában sajnos lefogazott a főáttételünk, ezért kénytelenek voltunk kiállni.

Rengeteg minden történt velünk, de ennek ellenére nagyon tetszett a verseny, jól éreztük magunkat és a csapat is megtett minden tőlük telhetőt.

Partnereinknek köszönjük a támogatást!

Címkék: Rallyverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.