Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 05. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: http://csornakozeleben.blog.hu/

Túraajánlatok Csorna közelében

Túraajánlatok Csorna közelében

Csodák karnyújtásnyira

"Mindig is azt hangoztattam, hogy nem kell messze menni, hogy szép, nyugodt helyeket találjunk egy kis kikapcsolódáshoz. Nem mindenki teheti meg, hogy átutazza az országot egy látnivalóért. Van akinek a pénz, másoknak az idő szab korlátokat egy hosszabb túrához. Többek között ezért is hoztuk létre ezt a blogot, hogy kirándulási tippeket adjunk Csorna 20 km-es körzetében.Lesznek kerékpáros és gyalogos túrák is, amit természetesen autóval is meg lehet közelíteni. Nem vagyunk írók, sem szerkesztők - csak egyszerű természetbarátok - , de igyekszünk pontos, képes leírást adni a túrákhoz.Akik a segítségemre lesznek a túrák összegyűjtésében, Antal József és Kovács László. A blogot pedig én fogom vezetni, Tóth Gábor."- így indult el egy új blog az interneten, amit a "Csorna képekben" Facebook oldal fotósai indítottak.

Akinek kerékpárja van a közlekedéshez, szeme és lelke a fotózáshoz, az érdekes helyek és pillanatok megörökítéséhez, az sokat segíthet nekünk, rohanó, felületes embereknek a közeli környezetünk jobb megismeréséhez , karnyújtásnyira elérhető csodáinkfelfedezéséhez. Örömmel tudósítunk a blog elindulásáról, és első túraajánlatáról.

Az első túraajánlat a Hanság-nagyerdei tanösvény, ami 17 kilométerre található Csornától. Kellemes sétát lehet tenni az erdőben, aminek a végén a kijelölt tűzrakóhelyeken akár még szalonnát is süthetünk.

Megközelítés:
- autóval: Csorna - Bősárkány - Hanságliget - Hanságligetet elhagyva kb. 3 km múlva balra kell lefordulni egy kavicsos útra

- kerékpárral javasolt irány: Csorna - Barbacs - Bősárkány - innen megegyezik az autós útvonallal. Vasárnapi időpontot az ajánlott, mert akkor nincs kamionos forgalom.

"Séta közben, több helyen is meg lehet pihenni, ha elfáradnátok. Érdemes leülni, ha másért nem, akkor hallgatni az erdőt, beszívni a friss levegőt. Ott jártunkkor még csak ébredezett a természet. Már rügyeztek a fák, bokrok és rengeteg virág van nyíló félben. Gyöngyvirágot még nem láttunk, de azt hallottam, hogy elég sok van abból is. Későbbiekben szólunk, ha virágzik, mert azt én is szeretném látni."

További részletek a blogon.

Címkék: Hanság, kerákpár, Túra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!