Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 20. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűz egy társasházban, mosószer az autópályán, autó a Lajta csatornájában

Tűz egy társasházban, mosószer az autópályán, autó a Lajta csatornájában

A 24. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenkilenc ember sérült meg.

Használati tárgyak, lomok, és faanyag égett hétfőn reggel egy tízemeletes panel társasház alsó szintjén Győrben, a Bán Aladár utcában. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat és átszellőztették a füsttel megtelt lépcsőházat, közben a hetedik emeleten beragadt liftből egy embert és a kutyáját kiszabadították. Az épületet harminckilencen hagyták el a munkálatok idejére, ők egy óra elteltével visszatérhettek otthonukba. A mentőszolgálat munkatársai kilenc embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak. Az eset során a társasház elektromos hálózatában, a hetedik és nyolcadik emelet közötti lépcsőházi ablakokban, az alagsori kerékpártároló ajtajában, és a lehulló ablaküveg miatt egy parkoló autóban kár keletkezett.

Három személyautó ráfutásos balesetet szenvedett kedden kora este az M1-es autópálya 141-es kilométerszelvényénél, Lébény térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen hat ember utazott, nem sérültek meg. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a belső sávon forgalmi akadály volt.

Szerdán délután Fertőhomokon, a Nefelejcs utcában két ember a családi házuk hátsó udvarán lévő emésztőgödörben növényi hulladékot akart elhelyezni, ezért mindketten lemásztak az aknába, ahol rosszul lettek és eszméletüket veszítették. Elsőként a hegykői önkéntes tűzoltók légzésvédelem mellett, mentőkötelek segítségével kimentették az egyik bajba jutottat. A másik embert a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók, szintén mentőkötéllel hozták fel az emésztőgödörből. Az egységek mindkét embert átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik egy óra alatt újraélesztették és stabilizálták a sérülteket, majd mentőautóval, illetve mentőhelikopterrel súlyos, életveszélyes állapotban szállították őket kórházba. A tűzoltók gázmérő műszerrel ammónia jelenlétét mutatták ki a gödörben. A rendőrök a beavatkozás és mentés idejére az utcát teljes szélességében lezárták.

Két kamion ütközött szerdán délután az M1-es autópálya 147-es kilométerszelvényében Lébény térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az ütközés következtében az egyik jármű ponyva és vasszerkezete leszakadt és átrepült a Hegyeshalom felé vezető oldalra. Az egyik kamion rakománya mosószer volt, amely mintegy száz méter hosszan kifolyt az úttestre, a másik kamion rakománya gyógyszer volt, amely nem sérült. A lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, majd megtisztították az úttestet. A beavatkozás ideje alatt az országhatár felé vezető oldalon egy sávon haladt a forgalom, a Budapest felé vezető oldalon teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Két személyautó ütközött csütörtök reggel a 85-ös számú főúton, Enese térségében. Az ütközés következtében az egyik jármű az út menti árokban, a másik az úttesten állt meg. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét autót. Összesen hárman utaztak a járművekben, nem sérültek. A rendőrségi helyszínelés befejezéséig egy sávon forgalmi akadály volt.

Egy személygépjármű lesodródott az úttestről, majd az árokban, fejtetőn állt meg a 8518-as számú úton, Balf térségében. A soproni hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően a kerekeire állították, majd áramtalanították az autót. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült.

Három személyautó ütközött szombat délután a 84-es számú főút sopronkövesdi belterületi szakaszán. Az ütközés következtében az egyik jármű félig az út menti árokban, a másik kettő az úttesten állt meg. A helyi hivatásos és a nagylózsi önkéntes tűzoltók két járművet áramtalanítottak, a harmadik áramtalanítására nem volt szükség. A járművekben összesen hatan utaztak, közülük két embert további kivizsgálásokra kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

A Lajta folyó egyik csatornájába hajtott vasárnap délután egy személyautó Mosonmagyaróváron. A város hivatásos tűzoltói drótkötél segítségével kivontatták a járművet a vízből. A gépkocsiban ketten utaztak, mindketten időben kiszálltak, nem sérültek meg. Üzemanyag, olaj nem folyt ki, vízszennyezés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás