Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzesetek és balesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak

Tűzesetek és balesetek adtak munkát a megye tűzoltóinak

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során nyolc ember sérült meg.

Karambolozott két személyautó hétfő délután Győrben a Fehérvári úton a házgyár területén egy kereszteződésben. Az ütközéstől az egyik jármű az oldalára borult. A város hivatásos tűzoltói az egyik autót áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után a másik kocsit visszaállították kerekeire.

Összeütközött négy személyautó, egy kisteherautó és egy nyerges vontató Győrben, a Nagymegyeri úton kedden délelőtt. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket, az útra került üzemanyagot felitatták, a forgalom irányításában vettek részt, valamint a nyerges vontató megsérült üzemanyagtartályából segítettek a gázolajat egy másik teherautóba átfejteni. A balesetben ketten könnyebben megsérültek, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. Az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.

Egy füstölő lakáshoz riasztották Fertőszéplakra az Arany János utcába a kapuvári hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltókat szerda délután. Tűzhelyen felejtett étel égett oda, a tűzoltók kiérkezésekor tűz nem, csak füst volt a lakásban, amit kiszellőztettek az egységek. A keletkezett füsttől egy ember megszédült és elesett, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

A város hivatásos tűzoltóit Sopronban a Deák-kúti úti parkoló mellé riasztották csütörtök délután, ahol felügyelet nélkül hagyták a tüzet egy tűzrakó helyen. A tűzoltók egy vízsugárral gyorsan eloltották az izzó, parázsló részeket.

Kigyulladt egy mezőgazdasági munkát végző traktor pénteken délután Zsira külterületén. Teljes terjedelmében égett a vontató, és körülötte a kukorica tarló, amikor a sopronkövesdi hivatásos, a csepregi önkormányzati, valamint az undi, a peresznyei, a répcevisi, a sopronhorpácsi és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek elfojtották a lángokat, és visszahűtötték a munkagép felforrósodott elemeit.

Tűz ütött ki egy családi ház ötven négyzetméteres pincéjében vasárnap késő este Nagybajcson, a Honvéd úton. A győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették a helyiséget. Mivel a ház fűthetetlenné vált az ott lakók rokonokhoz költöztek. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból