Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 10. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb 36 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Újabb 36 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Ezúttal a Kapuvár környéki falvakban végeztek baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzéseket.

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták az illetékességi területükön található falvakban a baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzést. A nap végére 36 gyorshajtóról készült fényképfelvétel, akik mindannyian a települések belterületén hajtottak a megengedett sebességnél jóval gyorsabban. Egyiküket Rábakecölön, a Kossuth Lajos utcán mérték be a rendőrök, a sofőr 95 km/h-val száguldott át a lakott területen, míg egy másik gépkocsivezető Beledben, a Rákóczi utcán hajtott 87 km/h sebességgel.

A baleseti adatok vizsgálatánál megállapítható, hogy azok okai között előkelő helyen szerepel a gyorshajtás. A sebesség növekedésével arányosan nő a gépkocsi fékútja is, ami azt jelenti, hogy a veszélyt észlelő járművezető fékezésekor, sokkal hosszabb út alatt tudja csak megállítani autóját. Gyakoriak azon balesetek is, amikor a túl gyorsan hajtó gépkocsivezető egy kanyarban kisodródik, elveszti uralmát a járműve irányítása felett, és emiatt szenved, vagy okoz balesetet. Ezekben az esetekben sokszor a közlekedési szabályokat betartó, vétlen sofőrök válnak áldozattá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat, köztük a sebességhatárokat is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei