Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Május 12. 17:10, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Útfelújítás Csornán: teljes útzár még legalább 2 hónapig

Útfelújítás Csornán: teljes útzár még legalább 2 hónapig

Teljes útzár mellett, kijelölt terelőútvonalon lehet közlekedni Csornán két hete. A közlekedési káosz még legalább két hónapig eltarthat.

Mint arról korábban már írtunk zajlik a 85-ös főút Csorna belvárosán átvezető szakaszának felújítása. A városban lakók és az áthaladó forgalom már 2 hete kijelölt terelőúton közlekedik a város nyugati részén. Rendszeresen dugók alakulnak ki, hiszen a belső terelőutakon nehéz közlekedni, a buszok, a teherautók csak nehezen tudnak elfordulni a szűk kanyarokban, mindkét sávot kénytelenek használni egy-egy manővernél.
Nagy szükség lesz még a türelemre, hiszen a belvárost négy ütemben újítják fel, összesen három hónapig dolgoznak majd a munkagépek Csornán. Addig biztosan maradnak az áldatlan állapotok és a belső utak forgalma is jelentősen megnövekszik.
Az első ütemben a kivitelezők a Korona üzletháztól a Szent Antal temetőig zárták le az utat. A burkolatot teljes szélességében felmarták és új aszfalt réteget építenek ki. Az útrekonstrukció első üteme május végéig tart.

Az útlezárás következtében a „Csorna, kórház” elnevezésű autóbusz-megállóhely nem üzemel. A megszűnő megállóhely pótlására le- és felszállás céljából egységesen az Erzsébet királyné úton lévő megállóhelyen állnak meg a járatok.
A Bartók Béla úton lévő autóbusz-megállóhelyen sem állnak meg a járatok, helyette a vasútállomásnál lehetséges a fel- és leszállás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.