Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Varga Mihály: nem szakadtak meg az IMF/EU-tárgyalások

Varga Mihály: nem szakadtak meg az IMF/EU-tárgyalások

Nem szakadtak meg a hiteltárgyalások az IMF és a magyar kormány között - ezt nyilatkozta Varga Mihály a tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a távirati irodának. Mint mondta,a nemzetközi szervezetek jelenleg a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett költségvetési egyenlegjavító intézkedéseket értékelik.

Az origo.hu ugyanis arról számolt be, hogy információi szerint az IMF csak akkor foglalkozik Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot lát. A portál értesülése szerint betelt a pohár a Valutalapnál, miután a kormány IMF-ellenes kampányba kezdett.Az origo úgy értesült,hogy elmérgesedett a viszony az IMF és a magyar kormány között, a nemzetközi szervezetnél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar kormánnyal.Emiatt jelentősen gyengült ma a forint, az euróval szembeni jegyzések súrolták a 283-as szintet, innen azonban visszajött a jegyzés 282 forint alá.

Varga Mihály viszont azt mondta, a cikk féligazságokat, szubjektív megállapításokat tartalmaz. A magyar tárgyalódelegáció vezetője szerint nem várható, hogy azelőtt folytatódnának a tárgyalások, hogy az Európai Bizottság november 7-én nyilvánosságra hozza új, őszi makrogazdasági előrejelzéseit. 'November 7-ig biztos, hogy érdemi dolog nem történik, addig szerintem a valutaalap is átvizsgálja döntéseinket' - fogalmazott a miniszter.

A tárca nélküli miniszter szerint némi véleménykülönbség érzékelhető a két tárgyalópartner között. Mint mondta, az Európai Bizottság sokkal fontosabbnak tartja a három százalék alatti hiányt, míg a valutaalap inkább az intézkedések minőségére, a strukturális átalakításokra teszi a hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.