Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 14. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Café PR

Várják a rábaközi vállalkozók pályázatait is

Várják a rábaközi vállalkozók pályázatait is

Új források a helyi vállalkozások hatékonyabbá tételére. 586 millió forint tanácsadói szolgáltatások finanszírozására Nyugat-Dunántúlon.

586 millió forint értékű, az Európai Unió által biztosított forrás áll a vállalkozások rendelkezésre, vissza nem térítendő támogatás formájában a nyugat-dunántúli régióban. A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében is elérhető, tanácsadói szolgáltatás finanszírozására fordítható keret a Vállalati Tanácsadás Program keretén belül hívható le, melynek sajtótájékoztatóját és nyitórendezvényét július 13-án tartották Szombathelyen. A programban a régióban bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt.

Közös sajtótájékoztatót tartott a nyugat-dunántúli vállalkozások számára elérhető Vállalati Tanácsadás Programot koordináló szervezetek – az OTP Bank, az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA), valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) – alkotta konzorcium.

A konzorcium képviseletében Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese ismertette a Nyugat-dunántúli régióban elindult Vállalati Tanácsadási Program részleteit. Ennek részeként minden Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozásnak lehetősége van arra, hogy a vállalkozásának működését elősegítő külső szakértői, illetve tanácsadói költségek (tanácsadói díjak) kifizetésének egy részére vissza nem térintendő támogatást vehessen fel. A programban résztvevő tanácsadóknak a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. által kiadott akkreditációval kell rendelkezniük, amely biztosítja a tanácsadói munka magas szintű szakmai színvonalát.

A pályázók 12 különböző, a vállalkozások menedzseléséhez, fejlesztéséhez szükséges specifikus vállalatirányítási területre vonatkozóan igényelhetik a díjak részbeni visszatérítését. A szolgáltatások között szerepel a sikeres pénzügyi menedzsmenthez szükséges pénzügyi, adóügyi, számviteli és kockázatelemzési tanácsadás, vállalati stratégia készítése, jogi átvilágítás és helyzetelemzés egy esetleges belső szabályzat elkészítéséhez, valamint közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó tanácsadás, pályázatkészítés is. Ezek olyan részterületek, amelyeket a kkv-k szakmai kompetenciák vagy anyagi források híján ritkán fejlesztenek, pedig e folyamatok szakszerű tervezésének köszönhetően szakértők szerint a hatékonyságuk is növelhető.

Az elnyerhető támogatás minimális összege vállalkozásonként 100 ezer forint, maximális értéke pedig 4 millió forint lehet. A támogatás a megpályázott projekt méretétől függően 30-40-50%-os arányban fedezheti az igénybe vett tanácsadási díjat. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.


Címkék: kisvállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.