Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 25. 10:28, hétfő | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Védekezés a szaporodó lakásbetörések ellen

Védekezés a szaporodó lakásbetörések ellen

A Csornai Rendőrkapitányság felhívása.


Az utóbbi időszakban városunkban is megjelenő lakásbetörések megelőzése és a tettesek elfogása érdekében a következő dolgokra hívjuk fel a Tisztelt lakosság figyelmét:

- Lépcsőház ajtaját mindig zárja, amennyiben idegen érkezik, csak kellő indok és igazolás alapján nyissa ki a lépcsőházajtót!

- Legyen bizalmatlan a magát vízóra leolvasónak, nyugdíjfolyósító szakemberének, önkormányzat, egészségügyi hivatal alkalmazottjának, s egyéb más „hihető indokkal” a lépcsőházba bejutni kívánó emberekkel szemben! (Hisz manapság már minden hivatalos dolog levélben érkezik. )

- Óvja, védje értékeit, szereltessen fel minősített biztonsági zárat lakásajtajára a kulcsot ne hagyja a zárban. Amennyiben anyagi lehetőségei engedik, szereltessen fel több ponton záródó biztonsági zárszerkezetet!

- Az ajtó síkjából kiálló hengerzár nem biztonságos, így az ajtó másodpercek alatt kinyitható. A hengerzárat kívülről zárcímke védő lemezzel (cilinderrel) lássa el!

- Földszinti lakások nyílászáróinak megfelelő biztonságát fokozottan tartsa szem előtt. Teraszajtót, ablakot bukóra se hagyjon nyitva se éjjel, sem pedig távollétében.

- Ne legyen jóhiszemű az árusokkal, ne engedje be őket a lépcsőházba, s lakásába sem! Ne engedjen portékáik adta csábításnak!

- Fokozottan figyelje lakókörnyezete illetve szomszédjai gyanús látogatóit. Ha gyanús idegent lát, aki környezetét figyeli – akár gyalogosan, akár járműből – jól figyelje meg a későbbi személyleírás érdekében, valamint írja fel a jármű r e n d s z á m á t, majd jelezze a rendőrség ingyenes 107-es segélyhívószámán! (Még Ön is kerülhet bajba!)

- Ne tartson otthon nagyobb összegű készpénzt, értékpapírt, hisz a besurranó tolvajok, az Ön által biztonságosnak tűnő összes lehetséges rejtekhelyet ismerik!

Hajlékunk védelme az illetéktelen behatolóktól most sokkal fontosabb, mint máskor. A keserves munkával szerzett ingóságainkat ne tegyük könnyű prédává azzal, hogy lakásunk fokozott biztonságát figyelem nélkül hagyjuk!

Lépjünk fel együtt, hisz biztonságunk, értékeink védelme közös érdekünk !!!

KÉRJÜK, HOGY BŰNCSELEKMÉNY ÉSZLELÉSE ESETÉN AZONNAL HÍVJA A RENDŐRSÉG TELEFONSZÁMAIT,
MOBILTELEFONRÓL A 06/96/262-777-ES SZÁMOT,
VEZETÉKES TELEFONRÓL A 107-ES SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOT!

Előzzük meg a bajt, ne gondolja, hogy ez csak mással történhet meg!

Címkék: csorna, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás