Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 20. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.

Október 19-én a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Csornai Katasztrófavédelmi Örs és Kisfalud Önkormányzata közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint, két dolgozó karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt. Ennek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, ami így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a kapuvári kirendeltség-vezető is megtekintette és értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.