Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 14. 14:34, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Szorgos Hangya Egyesület

Veréb fesztivál – Az utolsó felvonás

Veréb fesztivál – Az utolsó felvonás

Az idei lesz az utolsó.

2006 óta nyáron pár napra a városi átlagból kirívó külsejű fiatalok lepték el évről évre nagyobb számban Csornát. Az első meglepetés után azonban a színes taréjok, a kihívó, kirívó ruházat sem keltett túl nagy feltűnést a városban. Különösen úgy, hogy a fesztiválok ideje alatt rendbontásra, rendzavarásra nem került sor. A kerítéseken belül persze sokszor elszabadult az igazi fesztivál hangulat. Az országosan egyre ismertebb Veréb Fesztivál az alternatív zene különböző irányzatainak találkozó helyévé vált. Mindezt egy lelkes helyi csapat szervezte, a Szorgos Hangya Egyesület tagja.

Mint infoRábaköz, már indulásunk évében, 2011-ben is jelen voltunk az eseményen, és elmondhatjuk, hogy azóta is az egyik leglátogatottabb képgalériánkat készítettük a fesztiválon. Tavaly már 2 fotóssal voltunk folyamatosan a helyszínen, és a fesztivál lelkes médiatámogatói is voltunk.

Ezért is olvastuk szomorúan Bognár András főszervező kissé csalódott hangú levelét:

„Egyszer minden véget ér". Régi közhely, amely most már a Veréb fesztiválra is igaz. Július 13-án utolsó alkalommal kerül megrendezésre a csornai könnyűzenei fesztivál.

Az elmúlt nyolc év alatt a fesztivál országos ismertségre tett szert, a hazai zenei élvonal számos zenekara adott koncertet. A rengeteg szép emlék és sikeres szervezés után idén nyáron azonban lezárul a Veréb fesztivál története.

A bizonytalan helyszín, a szponzorok hiánya, a szigorodó jogszabályok kiszolgáltatottá tették a szervezőcsapatot, akiknek időközben megváltoztak életcéljaik.

A Szorgos Hangya Egyesület szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt években hozzájárultak a rendezvénysorozat sikeréhez.

A magunk részéről sajnáljuk, hogy ez a sorozat véget ér. Az utolsó fesztiválra a tavalyihoz hasonlóan felajánljuk segítségünket a szervezőknek.

A képgalériában a tavalyi zárónap képeit láthatják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.