Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2014. Január 27. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Vona Londonban: a Jobbik programja a megélhetés, a rend és az elszámoltatás

Vona Londonban: a Jobbik programja a megélhetés, a rend és az elszámoltatás

Ha a Jobbik kormányra kerül, az áprilisi választások után kormányzati programjának három fő pontját a megélhetés, a rend és az elszámoltatás jelenti majd - mondta vasárnap Londonban Vona Gábor.

A Jobbik elnökének gyűlését az ellentüntetések miatt az eredetileg tervezett helyszínről a londoni Hyde Parkba helyezték át. Az eredeti helyszín egy közelebbről nem azonosított belvárosi helyiség lett volna, amelynek hollétét egészen a kezdés meghirdetett időpontjáig nem hozták nyilvánosságra.

A gyülekezőhely a London belvárosában található Holborn metróállomás volt, itt azonban a Jobbik-rendezvényre érkezőket ellentüntetők több száz fős csoportja várta. A brit antifasiszta szervezetek által a Facebook közösségi portálon szervezett ellendemonstráció résztvevői elállták a metróállomás kijáratait, és náciellenes jelszavakat skandálva távozásra szólították fel a Jobbik gyűlésére érkezőket. Az ellentüntetőket és a Jobbik-gyűlés résztvevőit rendőrsorfal és fémkordon választotta el egymástól, majd a rendőrség teljesen lezárta a metróállomást.
A Jobbik elnökének gyűlését végül a szabad ég alatt, a Hyde Parkban tartották meg, ahol hozzávetőleg 150 érdeklődő gyűlt össze. A rendezvény szervezői az MTI-nek elmondták, hogy az eredeti helyszín tulajdonosa végül vissza is vonta engedélyét a gyűlés megtartására.
Vona Gábor a Hyde Parkban tartott gyűlésen kijelentette, ha a megélhetés, a rend és az elszámoltatás alapelvei mentén megfogalmazott Jobbik-program kormányprogramként megvalósul, akkor a most Nagy-Britanniában élő magyaroknak is lesz munkájuk otthon. A Jobbik elnöke elmondta azt is, hogy a párt semmiféle olyan törvénytervezetet nem nyújtott be és ezután sem fog benyújtani, amely származásuk alapján tenne különbséget emberek között.
Élesen bírálta a választási törvény azon elemét, amely nem teszi lehetővé a külföldön élő és dolgozó magyarok számára a postai szavazást az országgyűlési választásokon. Szavai szerint ennek az az oka, hogy "a Fidesz és az MSZP is fél" attól, hogy a külföldön élő magyarok nem rájuk, hanem a Jobbikra akarnak szavazni.
Az ellenzéki politikus bejelentette azt is, hogy a Jobbik népszavazásra bocsátaná Magyarország EU-tagságának ügyét. Kijelentette: Magyarország "az Európai Unió nettó ráfizető tagja".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.