Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 26. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a másodfokú figyelmeztetést is kiadták Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Pénteken a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható a Dunántúlon. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Azt kérik az emberektől, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban 13-19 Celsius-fok között valószínű. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.