Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

A licitet megnyerte, de a pénzét elvesztette

A licitet megnyerte, de a pénzét elvesztette

Vád: Becsapta a vásárlókat

A 22 éves nő a megrendelt termékek árát ugyan megkapta, de az árut nem küldte meg a vevőknek. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.A sértett 2012. augusztus 8-án sikeresen licitált az interneten meghirdetett sporttáskára. Két nappal később a férfi az áru ellenértékét elutalta a megadott számlaszámra, majd értesítést kapott, hogy a táska 2-3 héten belül érkezik Angliából. Az idő letelt, a kifizetett termék nem érkezett meg. A sértett több alkalommal felvette a kapcsolatot az eladóval. Végül a vételár visszafizetésében állapodtak meg, de a pénz nem érkezett meg a férfi számlájára és később a nőt sem lehetett elérni.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során megállapították a hirdető kilétét. A 22 éves B. Ágnes mintegy három hónap alatt további tizenegy internetes vásárlót csapott be.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nő ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait, vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ismeretlen magánszemélytől vagy nem hivatalos webáruháztól interneten csak alapos körültekintéssel vásároljanak! A kiválasztott árut semmi esetre se fizessék ki előre, mert könnyen csalás áldozatává válhatnak.

Címkék: csalás, internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!